Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusenu bude v dalších zápasech chybět největší hvězda, Wirtz si v reprezentaci poranil kotník

Wirtz vyděsil všechny fanoušky Leverkusenu.
Wirtz vyděsil všechny fanoušky Leverkusenu.ČTK / DPA / Tom Weller
Německý fotbalový reprezentant Florian Wirtz (21) z Leverkusenu si v pondělním utkání Ligy národů proti Nizozemsku (1:0) poranil kloubní pouzdro v pravém kotníku a je možné, že bude nějakou dobu na marodce. Talentovaný záložník musel kvůli zmíněnému zranění už o poločase opustit hřiště, z čehož kromě Juliana Nagelsmanna určitě nemá radost ani Xabi Alonso, Wirtz totiž patří mezi klíčové hráče Bayeru.

Přestože trenér Nagelsmann po zápase vyjádřil naději, že se nejedná o nic vážného, bude Leverkusen bedlivě sledovat zdravotní stav své největší hvězdy. Wirtz je stěžejním hráčem týmu Xabiho Alonsa, který v deseti soutěžních zápasech vstřelil šest gólů a na jeden přihrál. Mistr Bundesligy navíc nemá tak oslnivou formu jako v minulé sezoně, takže jeho role v týmu je nesmírně důležitá.

Podle Leverkusenu se jedná o drobné zranění, ale zatím není jasné, kdy se Wirtz bude moci zapojit do tréninkového procesu. Otazník tak visí nad jeho startem v sobotním bundesligovém utkání proti Eintrachtu Frankfurt nebo v zápase Ligy mistrů příští týden ve francouzském Brestu.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Livesport