Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Italové i přes rekordní trefu loupili ve Francii, Belgie na neutrální půdě zdolala Izrael

Italové slaví vyrovnávací gól Federica Dimarca.
Italové slaví vyrovnávací gól Federica Dimarca.FRANCK FIFE / AFP
Přestože francouzští fotbalisté vstřelili díky Bradleymu Barcolovi ve 12. sekundě zápasu s Itálií nejrychlejší gól ve své historii, podlehli v úvodním zápase v rámci Ligy národů A doma rivalovi 1:3 a do skupiny 2 si první tři body připsali Italové. Ti totiž ještě v prvním poločase srovnali a ve druhé půli skóre dvěma góly otočili. V dalším utkání skupiny A2 Belgie porazila na neutrální půdě v Debrecínu 3:1 Izrael. Rumunsko při obnovené premiéře trenéra Mircey Lucesca vyhrálo v Kosovu.

Francie – Itálie 1:3

Hned po výkopu Italů sebral Barcola míč Giovannimu Di Lorenzovi a překonal gólmana Gianliugiho Donnarummu. Zanedlouho mohli Italové vyrovnat, Andrea Cambiaso poslal centr z pravé strany před bránu, Davide Frattesi však ze šesti metrů hlavičkoval pouze do břevna.

Ve 30. minutě však už bylo srovnáno, po přihrávce Sandra Tonaliho se opřel za pokutovým územím do míče Federico Dimarco a trefil se přesně do horního rohu brány. Hned po přestávce navíc Italové otočili skóre, když Mateo Retegui poslal míč na zadní tyč pro Frattesiho, který ve skluzu pohodlně překonal brankáře Mikea Maignana.

Záložník Interu Milán navíc vzápětí mohl zvýšit skóre, po centru Dimarca však jeho hlavičku vyrazil Maignan. O třetí gól se postarali v 74. minutě dva střídající hráči Itálie. Destiny Udogie z levé strany připravil ideální přihrávku pro Giacoma Raspadoriho, který nedal střelou k tyči Maignanovi šanci.

Francie tak v Lize národů pokračuje v neradostné bilanci – vyhrála jediný z posledních sedmi zápasů. Italové se v příštím zápase skupiny 2 utkají v pondělí v Budapešti na neutrální půdě s Izraelem, který v prvním utkání na stejném místě podlehl 1:3 Belgii. Ta změří v pondělí síly v Lyonu s Francií.

Belgie – Izrael 3:1

Belgické úřady kvůli bezpečnostním obavám nepovolily národnímu týmu přivítat Izrael na domácí půdě, a tak se zápas odehrál v Maďarsku před prázdnými tribunami. Rudé ďábly poslal do vedení v 21. minutě kapitán Kevin De Bruyne po souhře se spoluhráčem z Manchesteru City Jeremym Dokuem.

Krátce před pauzou bylo vyrovnáno po vlastním gólu Timothyho Castagneho, krátce po změně stran ale skóroval Youri Tielemans a další branku přidal z penalty znovu De Bruyne. Ještě zvýšit mohl z dalšího pokutového kopu Lois Openda, na gólmana Yoava Gerafiho však nevyzrál.

Kosovo – Rumunsko 0:3

Rumunsko ve skupině C2 uspělo 3:0 v Kosovu a trenér Mircea Lucescu tak zažil vítězný návrat na lavičku národního týmu po 38 letech. Devětasedmdesátiletý kouč vedl reprezentaci své země poprvé v letech 1981 až 1986. Za domácí zasáhli do utkání jako střídající hráči útočníci pražské Sparty Albion Rrahmani s Ermalem Krasniqim.

Další zápasy Ligy národů