Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Gruzínci uspěli v Albánii a vedou "českou" skupinu Ligy národů, jubilant Kane slavil dvěma góly

Harry Kane střílí druhý gól do finské branky.
Harry Kane střílí druhý gól do finské branky.Profimedia
Fotbalisté Gruzie zvítězili ve druhém kole Ligy národů 1:0 v Albánii a vedou skupinu B1 o tři body před dnešním soupeřem a českou reprezentací, která zdolala doma 3:2 Ukrajinu. Nizozemsko remizovalo ve šlágru večera s Německem 2:2. Nerozhodně skončil i druhý zápas skupiny A3, v němž Maďarsko hrálo s Bosnou a Hercegovinou bez gólů.

Albánie – Gruzie 0:1 

Gruzínci si po sobotním triumfu 4:1 nad Českem poradili i s druhým soupeřem a zůstávají stoprocentní. V Tiraně rozhodl v 71. minutě Kočorašvili, jenž se trefil z 25 metrů výstavní ranou o břevno a prosadil se ve druhém utkání po sobě. Porážku Albánie neodvrátil ani střídající sparťanský záložník Laci.

Nizozemsko – Německo 2:2

Němci prohrávali po 99 sekundách hry po brejku Reijnderse a inkasovali nejrychlejší gól po 50 letech. Ve finále mistrovství světa 1974 obdrželi branku už po 86 sekundách, shodou okolností rovněž od "Oranjes".

V 38. minutě vyrovnal z dorážky premiérovou brankou v národním týmu Undav a stejný hráč ještě před pauzou připravil gól Kimmichovi. V 51. minutě uzavřel skóre atraktivního duelu Dumfries. Němci neprohráli s tradičním rivalem potřetí za sebou. Oba celky mají po dvou kolech čtyři body, Maďarsko s Bosnou a Hercegovinou po bodu.

Ostatní zápasy

Anglie ve skupině B2 porazila doma 2:0 Finsko. Oba góly vstřelil ve druhé půli kapitán Kane, jenž stylově oslavil 100. start v národním týmu. Historicky nejlepší střelec "Albionu" má na kontě po dnešku 68 reprezentačních branek. Anglie má šest bodů stejně jako Řecko, které zvítězilo 2:0 v Irsku. K výhře pomohl i střídající záložník pražské Slavie Zafeiris.

Omán – Jižní Korea 1:3

Omán s trenérem Jaroslavem Šilhavým na lavičce prohrál ve třetí fázi asijské kvalifikace o postup na mistrovství světa i podruhé. Tentokrát doma podlehl 1:3 Jižní Koreji. Šilhavý se ujal ománského týmu letos v únoru a po sérii tří výher a jedné remízy s ním postoupil do třetí fáze kvalifikace. V ní se však výběru bývalého kouče české reprezentace, Liberce nebo Slavie zatím nedaří.

V úvodním utkání Omán minulý týden podlehl 0:1 Iráku, nyní proti Koreji sice domácí dokázali v nastavení prvního poločasu vyrovnat na 1:1, nakonec po dvou gólech v závěru prohráli 1:3. Omán tak v šestičlenné skupině jako jediný ještě nebodoval a je poslední. Na šampionát přímo postoupí první dva celky tabulky, týmy na třetím a čtvrtém místě zamíří do čtvrté fáze, kde se bude hrát o dvě místa na mistrovství a o účast v baráži.