Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další vítězství Portugalska v Lize národů trefil Ronaldo. Oslabení Španělé přejeli Švýcary

Aktualizováno
Crisitano Ronaldo skóroval v reprezentaci podruhé za sebou.
Crisitano Ronaldo skóroval v reprezentaci podruhé za sebou.PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
Portugalsko zůstává v Lize národů po domácím obratu proti Skotsku stoprocentní, vítězný gól dal v 88. minutě Cristiano Ronaldo. Poprvé bere tři body Španělsko, které protáhlo sérii soutěžních zápasů bez porážky na 17. Přestože hrálo od 20. minuty bez vyloučeného stopera Robina Le Normanda, zničilo Švýcary v Ženevě i díky dvěma trefám Fabiána Ruize 4:1. Slovensko porazilo Ázerbájdžán 2:0 a po dvou zápasech je ve skupině C1 beze ztráty, výhru v Košicích zařídili Ondrej Duda a Dávid Strelec.

Švýcarsko – Španělsko 1:4

Již po čtyřech minutách hry nechal Lamine Yamal za sebou Rema Freulera, na vzdálenější tyči přiťukl míč Joseluovi, který i přes zákrok švýcarského gólmana Gregora Kobela procedil míč za čáru. Hned vzápětí mohli Švýcaři vyrovnat, gól Bečira Omeragiče ale nebyl uznán pro předchozí hru rukou.

A tak to byli ve 13. minutě Španělé, kdo se mohl radovat ze zvýšení skóre. Yamal posunul míč na Nica Williamse, jeho střelu z otočky sice Kobel vyrazil, proti dorážce Ruize už však neměl šanci zasáhnout. Ve 20. minutě však přišla pro svěřence trenéra Luise de la Fuenteho komplikace

Španělé slaví gól ve Švýcarsku.
Španělé slaví gól ve Švýcarsku.AFP

Le Normand stáhl k zemi před pokutovým územím Breela Embola a byl vyloučen. K přímému kopu se postavil Zeki Amdouni, povedený pokus ovšem poslal jen do břevna. V závěru první půle už se však Amdouni trefil, když po rohovém kopu dorazil za záda brankáře Davida Rayi Embolovu hlavičku.

Švýcaři i ve druhé půli dobývali Rayovu bránu, byl to ale právě španělský gólman, kdo v 77. minutě dlouhým nákopem vyslal dopředu střídajícího Ferrana Torrese, ten přihrál do pokutového území Ruizovi, který se trefil už podruhé v zápase.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Za tři minuty pak definitivně ukončil šance Švýcarů na bodový zisk právě Torres, který po dalším rychlém kontru poslal do odkryté brány Joseluovu nabídku. Úřadující vítězové Ligy národů Španělé jsou tak po dvou kolech v tabulce druzí o dva body za suverénním Dánskem

Portugalsko – Skotsko 2:1

Skotové se v Lisabonu dostali už po sedmi minutách do překvapivého vedení. Po centru Kennyho McLeana se hlavou prosadila nedávná posila Neapole záložník Scott McTominay. Trenér Roberto Martínez na nepříznivý vývoj v poločase zareagoval dvěma střídáními. Ze hry stáhl Pedra Neta a Joaa Palhinhu, které nahradili Ronaldo a Rúben Neves.

Oba střídající hráči v 54. minutě přihlíželi vyrovnávacímu gólu Bruna Fernandese a Ronaldo pak dokonal obrat, poté co dvě minuty před koncem doklepl do odkryté branky přízemní centr Nuna Mendese. Devětatřicetiletý kanonýr po čtvrteční jubilejní 900. trefě hned načal desátou stovku střeleckých úspěchů.

Stoprocentní Portugalci vedou skupinu A1 před Chorvaty a Poláky, jejichž nedělní vzájemný souboj (1:0) v Osijeku rozhodl pro domácí tým další reprezentační veterán Luka Modrič. Záložník Realu Madrid si tak nadělil dárek k pondělním 39. narozeninám.

Dánsko – Srbsko 2:0

Ve skupině A4 Dánsko doma porazilo Srbsko 2:0 po brankách Alberta Grönbaeka a Yussufa Poulsena. Seveřané jsou v tabulce jediným stoprocentním týmem při skóre 4:0. Hosté se sparťanskou oporou Veljkem Birmančevičem ani ve druhém utkání neskórovali a mají jen bod za bezbrankovou domácí remízu se Španělskem.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Slovensko – Ázerbájdžán 2:0

Duda ve 22. minutě potrestal faul na sparťana Lukáše Haraslína, o čtyři minuty později bývalý hráč letenského týmu Dávid Hancko proběhl s míčem z levé strany až do vápna a naservíroval míč nehlídanému Davidu Strelcovi před prázdnou branku.

Gibraltar – Lichtenštejnsko 2:2

Infarktový závěr utkání se odehrál ve skupině D1 mezi domácím Gibraltarem a Lichtenštejnskem. Za stavu 1:1 domácí v 82. minutě neproměnili penaltu. Hostům v druhé nastavené minutě neuznal videorozhodčí gól kvůli ofsajdu a o pět minut později šel do vedení Gibraltar. Body se ale stejně nakonec dělily, protože ve 14. minutě nastavení z penalty vyrovnal Nicolas Hasler.

Na Gibraltaru padlo v nastavení po gólu na každé straně.
Na Gibraltaru padlo v nastavení po gólu na každé straně.Livesport

Další zápasy Ligy národů