Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Co neminout před zápasem s Ukrajinou: Druhý Haaland, defenzivní otázka i varianta Chorý

Lukáš Provod patří mezi stálice české reprezentace.
Lukáš Provod patří mezi stálice české reprezentace.Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia
Českou reprezentaci čeká další vystoupení v Lize národů, tentokrát vyzve Ukrajinu. V případě úspěchu se národní tým může posunout do čela tabulky, a tak utkání v polské Vratislavi vzbuzuje velkou pozornost. Čím si vysloužil respekt Tomáš Chorý? Usadí se Jan Bořil v základní sestavě? V čem tkví síla "ukrajinského Haalanda"? A co říká o české defenzivě Tomáš Ujfaluši? Nejen na tyto otázky hledaly před úvodním hvizdem odpovědi Livesport Zprávy.

Každé utkání české reprezentace je pod drobnohledem fotbalové veřejnosti a speciální pozornost mu tudíž věnuje také redakce Livesport Zpráv, která před večerním duelem přináší pět exkluzivních materiálů.

Ukrajinský Haaland

Před měsícem v Edenu utkání s Českem vynechal kvůli zranění. Ani momentálně není po zdravotní stránce stoprocentní, ale trenér Serhij Rebrov věří, bude k dispozici. O kom je řeč? O Artemu Dovbykovi, nejlepším střelci minulé sezony LaLigy a současné opoře AS Řím. V jeho rodné zemi o něm mluví jako o "ukrajinském Haalandovi".

Dovbykova loňská ligová bilance v Gironě.
Dovbykova loňská ligová bilance v Gironě.Livesport / Profimedia

Je Chorý víc než záskok?

Může se pyšnit statistikou, že když nastoupil v základní sestavě, reprezentace nikdy neprohrála. Jasně, jedná se jen o čtyři zápasy, z toho jeden přípravný, ale Tomáš Chorý ukazuje, že může být pro trenéra Ivana Haška dlouhodobou variantou a ne pouhým záskokem za Patrika Schicka.

Ujfaluši: Věk nehraje roli

Česká reprezentace po téměř roce dokázala uhrát vítězství bez inkasované branky. Trenér Ivan Hašek vsadil v utkání proti Albánii na systém se čtyřmi obránci a tři ze čtyř míst v defenzivě obsadil třicátníky. Jde o novou cestu, nebo se jednalo jen o shodu okolností? Svůj pohled na diskutované téma poskytl redakci Livesport Zpráv bývalý obránce národního týmu Tomáš Ujfaluši.

Preview zápasu Ukrajina – Česko.
Livesport

Bořil oslnil

Byl kolem něj velký rozruch. Po třech letech se Jan Bořil vrátil do národního týmu. Před rokem a půl měl přitom myšlenky na konec kariéry. Jenže slávistický obránce fotbalový důchod odvrátil a znovu se dostal do top formy. Potvrdil ji i v pátek proti Albánii. "Byl jedním z důležitých článků," pochválil ho trenér Hašek.

Obránce Jan Bořil si řekl o další šanci v národním týmu.
Obránce Jan Bořil si řekl o další šanci v národním týmu.ČTK / CPA

Poslední bitvy

Ukrajinští fotbalisté jsou od vzniku Ligy národů v roce 2018 nejčastějším soupeřem národního týmu (pondělní zápas bude od té doby už pátý) – a také nejméně oblíbeným. Češi se s nimi radovali z výhry jen díky měsíc starému vydřenému úspěchu 3:2, jinak zbylé soutěžní zápasy nezvládli. Jaké byly?

Poslední vzájemné zápasy Ukrajiny a Česka.
Poslední vzájemné zápasy Ukrajiny a Česka.Livesport

Ukrajina – Česko (20:45+audiokomentář)