Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Anglie zná jméno nového trenéra, Southgatea by ve funkci měl nahradit Carsley

Carsley byl měl být jmenován dočasným manažerem Anglie.
Carsley byl měl být jmenován dočasným manažerem Anglie.Profimedia
Novým trenérem anglické reprezentace by měl být jmenován Lee Carsley (50), který doposud působil u mládežnického výběru Albionu do 21 let. Ve funkci nahradí Garetha Southgatea (53), jenž dovedl Anglii do finále letošního Eura v Německu.

Carsley působí ve strukturách anglické reprezentace od roku 2020, kdy původně vedl tým U20. Poté se bývalý záložník Evertonu a Derby County v roce 2021 stal manažerem U21. Carsley dovedl svůj tým loni v létě k triumfu na Euru U21, když ve finále porazil Španělsko 1:0 a zajistil Anglii první titul v této soutěži od roku 1984.

Carsleyho trenérská kariéra začala v roce 2012, tedy pouhý rok poté, co pověsil kopačky na hřebík. V Coventry, svém posledním klubu, kde působil jako hráč, se dvakrát ujal funkce dočasného trenéra, a to v roce 2012 a 2013.

V roce 2015 byl jmenován hlavním trenérem Brentfordu, kde v té době již působil jako zaměstnanec, ale po pěti zápasech ve funkci ho nahradil Dean Smith. O dva roky později byl Carsley jmenován dočasným manažerem Birminghamu před nástupem Steva Cotterilla – poté, co se stal jeho asistentem. Poté, co byl Cotterill v roce 2018 propuštěn, klub také opustil.

Jeho první zápas v čele seniorského týmu Anglie se odehraje 7. září proti Irsku.