Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liga mistryň bude bez českého zastoupení. Slávistky v předkole vypadly s Galatasarayem

Eda Karatasová z Galatasaraye v souboji s Terezou Szewieczkovou.
Eda Karatasová z Galatasaraye v souboji s Terezou Szewieczkovou.ČTK / Šimánek Vít
Slávistky do Ligy mistryň nepostoupily, v odvetě druhého kola kvalifikace prohrály doma s Galatasarayem Istanbul 1:2 po prodloužení. S tureckým klubem slaví postup česká reprezentační útočnice Andrea Stašková. Domácí tým se dostal do vedení v prvním poločase díky vlastnímu gólu Edy Karatasové. Po přestávce vyrovnala Arza Karabulutová a v prodloužení rozhodla střídající Nazlican Parlaková.

Slavia Praha – Galatasaray 1:2p

Slávistky usilovaly o třetí účast v hlavní fázi soutěže za sebou, z Turecka si z prvního utkání přivezly nadějnou remízu 2:2. Svěřenkyně trenéra Jiřího Vágnera byly posledním českým týmem v soutěži, Sparta neuspěla v prvním kole kvalifikace.

Domácí fotbalistky se dostaly do vedení díky šťastnému gólu. Růžičková z levé strany odcentrovala, její pobídku sice netrefila nabíhající Szewieczková, ale míč se od obránkyně Karatasové odrazil do sítě. Szewieczková pak ještě v závěru prvního poločasu trefila boční síť.

Turecký klub na začátku druhého poločasu vyrovnal. Karabulutová hlavou zblízka překonala brankářku Votíkovou. Hráčky Galatasaraye ožily a Stašková mohla otočit skóre, Votíková však tentokrát skvělým zákrokem svůj tým podržela. A když ji pak Stašková přece jen překonala, na brankové čáře gólmanku zastoupila domácí záložnice McLaughlinová a míč odvrátila. Votíková se vytáhla také proti střele Topcuové.

Muselo se tedy prodlužovat. Ve 100. minutě završil Galatasaray obrat skóre. Míč propadl za Bartovičovou k střídající Parlakové a ázerbájdžánská hráčka prostřelila Votíkovou. Zápas v Edenu sledovalo přes čtyři tisíce diváků.

Přehled kvalifkace Ligy mistryň