Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Z náhradníka tahounem. Havertz je opravdovou ofenzivní hrozbou, chválil ho kouč Arteta

Kai Havertz je ve formě.
Kai Havertz je ve formě.TASR / Adam Davy / PA via AP
Když Kai Havertz (25) loni v červenci přestoupil z Chelsea do Arsenalu, jevil se svými výkony na hřišti spíše jako náhradník. Nyní však díky senzačnímu startu do sezony plně potvrzuje svou hodnotu ve výši 78 milionů eur. Němec v úterním střetnutí Ligy mistrů dobře načasovanou hlavičkou ve 20. minutě nasměroval Arsenal k domácí výhře nad PSG. Vstřelil tím jeho pátý gól v sezoně a zaslouženě si tak odnesl ocenění pro hráče zápasu.

"Byl neuvěřitelný. Jeho fotbalový mozek, načasování, způsob, jakým chápe prostor. Má neuvěřitelnou pracovní morálku a v útoku je teď opravdovou hrozbou. Momentálně je jedním z našich tahounů," řekl trenér Mikel Arteta, který Havertzovi věřil i v minulé sezoně, kdy se mu nedařilo.

Lodivod domácích mohl být s průběhem duelu spokojený. Jeho svěřenci v prvním poločase nad jedním z evropských gigantů dominovali a úspěšně tak dokráčeli k triumfu. "S výkonem jsem opravdu spokojený. Hráli jsme proti soupeři, který má spoustu skvělých hráčů a je opravdu těžké se jim vyrovnat, když nemáte míč. V první půli jsme byli aktivní a vytvořili si spoustu šancí, druhý poločas už byl jiný příběh. Trápili jsme se mnohem víc než jsme měli. Liga mistrů přináší jiné nároky, vyrovnali jsme se s tím ale dobře," řekl šéf lavičky londýnského klubu.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

Výhra po remíze 0:0 na hřišti Atalanty posunula Gunners na osmou příčku. Podle Artety je zatím předčasné předpovídat, kolik dalších triumfů bude jeho tým k automatickému postupu mezi nejlepších 16 potřebovat. 

Další vzpruhou byl pohled na novou posilu Mikela Merina. Na trávníku se dostal v 64. minutě, začátek sezony musel vynechat kvůli zranění. Do hry však po přestávce nenastoupil Jurrien Timber, kterého trápily svalové problémy. "Nebyl si jistý, proto jsem nechtěl riskovat. Byl rok mimo hru a v posledních týdnech odehrál hodně minut, asi víc, než bychom chtěli," řekl kouč o Nizozemci, který kvůli zranění kolena vynechal prakticky celou premiérovou sezonu v klubu.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Arsenal - PSG 2:0