Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vítězný lob Durána? Předem naplánovaná taktika, prohlásil Emery po výhře nad Bayernem

Jhon Durán zařídil výhru Aston Villy.
Jhon Durán zařídil výhru Aston Villy.TASR / David Davies / PA via AP
Aston Villa po výhře 1:0 nad Bayernem Mnichov zůstává v Lize mistrů stoprocentní a velkou zásluhu na tom má i žolík Jhon Durán (20), který se postaral o vítěznou trefu, kterou překvapil velezkušeného brankáře Manuela Neuera (38). Podle trenéra Unaie Emeryho (52) se nejednalo o náhodu, před utkáním na tuto variantu zakončení své svěřence připravoval.

"V analýze, kterou jsme provedli, jsme hodně mluvili o Neuerově postavení, které je obvykle poměrně vysoké. Takže Durán měl v hlavě i tuto variantu," prozradil Emery něco k předzápasové přípravě svých svěřenců.

Durán v 79. minutě rozjásal celý Villa Park, když dostal dlouhý míč a pohotovou střelou ho poslal za Neuera, který během utkání často vybíhal z branky. "Je mladý, má obrovský potenciál. Musím ho nechat hrát, pustit ho na hřiště, protože má talent a schopnost nám pomoci," chválil domácí kouč hrdinu zápasu.

Pro mladého Kolumbijce to byl pátý gól z pozice náhradníka v této sezoně. "Pracujeme s ním. Nejdůležitější je jeho přístup. Je připraven hrát 90, 60, 30 minut. Soustředí se na každou minutu. Je to fantastické pro něj i pro tým," pokračoval španělský kouč.

Emery bezprostředně po utkání chválil také brankáře Emiliana Martíneze. Proti Bayernu předvedl hned řadu skvělých zákroků. Ten nejlepší si ale nechal zřejmě na úplný závěr, kdy zastavil hlavičku Harryho Kanea. "Odvedl úžasnou práci," řekl na adresu Martíneze Emery.

Jediný gól zápasu vstřelil Durán.
Jediný gól zápasu vstřelil Durán.Opta by Stats Perform

V novém formátu Ligy mistrů, kde se v první fázi utká 36 týmů, má Aston Villa zatím stoprocentní bilanci. "Mohu být hrdý na naši práci, na to, jak se zlepšujeme," řekl španělský kouč a pochválil fanoušky za vytvoření bouřlivé atmosféry proti týmu, který v roce 1982 také slavně porazili a zvedli nad hlavu Evropský pohár.

Aston Villa - Bayern 1:0