Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Trpišovský připodobnil Lille k Realu Madrid: Na takový styl hry v české lize nenarazíte

Jindřich Trpišovský povede Slavii do úvodního zápasu play off LM v Lille.
Jindřich Trpišovský povede Slavii do úvodního zápasu play off LM v Lille.Profimedia
Trenér Jindřich Trpišovský (48) je přesvědčen, že slávisté potřebují k úspěchu v play off Ligy mistrů proti Lille především uhlídat soupeře v poslední třetině hřiště a nepustit ho k ofenzivním manévrům. Podle kouče čeká Pražany v boji o hlavní fázi soutěže komplexní tým, na tiskové konferenci před úvodní úterním duelem jej postavením hráčů přirovnal k Realu Madrid.

"Musíme se především vyrovnat s jejich hrou celkově na útočné polovině, ale zejména v poslední třetině. Na takovou v české lize jen tak nenarazíte. Jejich styl je založen na velké kombinaci ve středu pole a v křídelních prostorech, kde jsou nejsilnější v momentě, kdy se dostanou do útočného postavení. Je to atypický styl, kdybych to měl přirovnat vzdáleně, tak v postavení hráčů trochu k Realu Madrid. To jsou věci, na které se připravujeme," citoval klubový web Trpišovského z tiskové konference.

"Určitě se chceme opřít o kvalitu v defenzivě, kterou jsme doposud (v sezoně) měli. V takovém střetnutí potřebujeme být také kvalitní v kombinační hře a držet se na balonu, abychom nebyli pod takovým tlakem. Další věc jsou standardní situace, ve kterých je Lille velmi silné. Je to prostě komplexní tým," doplnil trenér českého vicemistra.

Lille bude stejně jako ve 3. předkole proti Fenerbahce Istanbul hrát v azylu ve Valenciennes, jeho stadion ještě není připraven poté, co nedávno hostil olympijské hry. "Daleko raději bych se podíval na stadion Lille, nikdy jsem tam nebyl. I tenhle stánek je ale skvělý, zejména trávník vypadá fantasticky. Architektonickým zpracováním nám trošku připomíná Eden. Škoda, že nemá takovou kapacitu jako ten v Lille, asi ani atmosféra nebude tolik bouřlivá. I tak se ale nesmírně těšíme," řekl Trpišovský.

Jeho svěřenci mají výhodu domácí odvety, která se v Edenu odehraje za týden. "Když hrajete dvojzápas proti kvalitnímu týmu, potřebujete po celou dobu obou utkání být úspěšní a kvalitní. Nestačí vám hrát dobře pouze v jednom duelu. Po utkání s Unionem (Saint-Gilloise) víme, že v obou střetnutích budeme muset podat dobrý výkon a mít dobrý výsledek," řekl Trpišovský.

"Nesmíme Lille pustit do ofenzivních manévrů, ve kterých jsou velmi silní. K tomu potřebujeme udělat první krok, abychom měli příští týden dobrou výchozí pozici, která by pro nás byla příznivá. Atmosféra na vás zapůsobí, víte, že vám zbývá udělat jediný krok," podotkl kouč, který se Slavií může podruhé projít do hlavní fáze LM. Celkově Slavia usiluje o třetí účast v základní části soutěže.

Pražané o víkendu mezi úvodním duelem a odvetou nebudou hrát ligový zápas v Mladé Boleslavi, který si soupeř nechal odložit kvůli čtvrtečnímu utkání 4. předkola Konferenční ligy. "My jsme chtěli s Boleslaví hrát. Nechtěli jsme mít pauzu osm dní, z tohoto pohledu je to pro nás spíše nepříjemnost a výhoda pro soupeře," mínil Trpišovský.

Lille – Slavia Praha (úterý 21:00)