Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Trenér Unionu o dvojutkání se Slavií: Je to 50 na 50, čekám vysoké tempo a plno soubojů

Kouč Unionu Sébastien Pocognoli na tiskové konferenci v Edenu.
Kouč Unionu Sébastien Pocognoli na tiskové konferenci v Edenu.Profimedia
Trenér Royale Unionu Sébastien Pocognoli (37) se se svým slávistickým protějškem Jindřichem Trpišovským (48) shodl, že nadcházející dvojzápas 3. předkola Ligy mistrů nemá favorita. Belgický kouč ve středečním úvodním duelu v Edenu očekává vysoké tempo a plno osobních soubojů. Řekl to na tiskové konferenci.

Slavia Praha – Royale Union (středa 19:00)

"Podle mě má každý z týmů stejné šance na úspěch. My samozřejmě chceme do Ligy mistrů a Slavia tam chce nepochybně také. Když porovnáme oba týmy, myslím, že šance obou dvou na postup jsou 50 na 50. Nevidím favorita, stát se může cokoliv," prohlásil Pocognoli.

Ve 3. předkole se utkají úřadující vicemistři svých zemí. "Ve Slavii je velké množství reprezentantů. Zhruba víme, jaký typ mužstva to je. Víme, že patří mezi top tři v české lize, že jim v minulé sezoně jen o vlásek unikl titul. Takže si dovedu představit, co nás zítra bude čekat," prohlásil Pocognoli.

"Slavia má stabilizovaný realizační tým, řadu let stále stejného trenéra. Velké množství hráčů se představilo na nedávném mistrovství Evropy, což ukazuje kvalitu. Jde o hodně soudržný tým. Celkově má soupeř velmi dobrou úroveň. Čekáme velmi intenzivní zápas ve velkém tempu, který bude plný osobních soubojů. Na nás bude, jak se s tím vypořádáme," doplnil bývalý belgický reprezentační obránce.

Mužstvo převzal před sezonou, za Union v minulosti hrával na závěr kariéry. "Náš klub dělá každý rok velké pokroky. Je skvělé, že se můžeme poprat o Ligu mistrů. To, jaký nás čeká zápas, nezmění nic na tom, jaký bude náš přístup. Musíme být pozitivní a nebát se," řekl Pocognoli.

"Samozřejmě tento zápas je prestižnější tím, co nám může přinést. Vyžaduje od nás naše maximum, protože jsme na evropské úrovni. Ale připravujeme se stejně jako na kterýkoliv jiný zápas, jako bychom hráli jakékoliv utkání o víkendu," dodal.

Přehled kvalifikace Ligy mistrů