Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Švédy provokovala sparťanská děkovačka. Jen ať si myslí, že je konec, vzkázal kapitán

Kapitán Malmö Anders Christiansen těžce nesl domácí prohru se Spartou.
Kapitán Malmö Anders Christiansen těžce nesl domácí prohru se Spartou.Profimedia
PŘÍMO Z MALMÖ – Od ledna sehrálo Malmö doma 17 zápasů a jen třikrát prohrálo. Naposledy ve středu se Spartou. Zatímco v zimě v Marbelle, kde se oba celky střetly naposledy, se jednalo o pouhou přípravu, ve Švédsku už šlo o hodně, boj o Ligu mistrů. A zklamání hráčů v modrobílých dresech bylo enormní.

Nejednalo se o nic výstředního. Sparťané udělali své tradiční kolečko a poté šli poděkovat zhruba 500 fanouškům, kteří dorazili Švédska. Následovala děkovačka jako po každém zvládnutém utkání.

Jenže domácí tábor i takové chování těžce nesl. "Vypadá to, jako by si mysleli, že je hotovo," rýpl si kapitán Anders Christiansen. Děkovačka ho nenechala klidným, píše o ní ale i švédský web Aftonbladet. "Bezprostředně po zápase Češi slavili, jako by už bylo hotovo," stojí v článku.

"Doufám, že si budou myslet, že je konec. My přijedeme a ukážeme, že konec není," pokračoval Christiansen. Na přímý dotaz, zda ho radost sparťanů ještě víc motivovala, ani chvíli neváhal: "Určitě!"

Slova z tábora Malmö však hned na tiskové konferenci nepřímo odmítl sparťanský kouč Lars Friis. Na dotaz jak moc blízko Sparta nyní  je k postupu do Ligy mistrů, byl velmi obezřetný.

"Musíme počkat. Jsme zatím jen v poločase. Víme, čeho jsou schopní, jak jsou nastavení. Vím, jak trenér soupeře umí pracovat s týmem a připravit ho na odvetu. Nic zatím není rozhodnutého, proto bych o tom, jak blízko jsme, zatím nemluvil. Každopádně máme dobrou pozici pro druhý zápas," řekl dánský trenér.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport

Malmö na Letné čeká výrazně těžší šichta než před týdnem v Soluni, kam přijelo po domácí remíze 2:2 s PAOKem. Ostatně Švédové uvádí, že Sparta je lepším týmem než řecký mistr.

Svěřenci Henrika Rydströma ani přes nepříznivý výsledek z prvního zápasu nehází ručník do ringu. "Odehráli jsme dobrý zápas. Diktovali jsme tempo hry a měli jsme hodně míčů. Je vidět, že si věříme a víme, co máme dělat," uklidňoval tým před odvetou brankář Johan Dahlin.

Jestli bude švédským mistrům k postupu stačit kontrola hry a sebedůvěra, ukáže pražská odveta. Svátek fotbalu, v němž půjde o stovky milionů korun, je na Letné na programu příští úterý ve 21 hodin. 

Kompletní zpravodajství z bojů o Ligu mistrů