Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta výhrou 4:2 potvrdila postup přes Shamrock, jméno dalšího soupeře se dozví ve středu

Aktualizováno
Sparta vyhrála 4:2 a postupuje.
Sparta vyhrála 4:2 a postupuje.Profimedia
Fotbalisté Sparty postoupili do 3. předkola fotbalové Ligy mistrů, když na Letné dokázali porazit celek Shamrock Rovers 4:2. Uspěli čtyři různí střelci, vítězný zásah zaznamenal ve 48. minutě Asger Sörensen (28). Jméno příštího soupeře se dozví ve středu, půjde o jednoho z dvojice Maccabi Tel Aviv – FCSB. Pražský celek si zároveň zajistil minimálně účast v Konferenční lize.

Sparta – Shamrock 4:2

Mathias Ross mohl brzy vsítit třetí branku dvojzápasu, od premiérového zásahu po náběhu na bližší tyč ale hlavičkujícího stopera dělily centimetry. Sparťané však tlačit nepřestali a ve 29. minutě fanouškům gól dopřáli díky jiné čerstvé posile. García vyslal přesný centr na čelo Olatunjiho, a ten mířil přesně. To samé ovšem platilo chvíli nato na druhé straně, když Aaron Greene obehrál ukvapeně vyběhnutého Petera Vindahla a zakončil do odkryté brány.

V šancemi nabité půli poté hosté nepotrestali další zaváhání defenzivy Pražanů a vzápětí málem udeřilo duo zodpovědné za úvodní trefu, tentokrát ale Olatunji minul. Letná se v závěru půle přeci jen znovu roztančila po již přesné hlavičce Rosse.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Hned po vstupu do druhého dějství však využil čela k vyrovnávací trefě dvougólový Greene. Po hlavě do toho šel minutu nato i Sörensen, asistenci z rohu si tentokrát připsal 21letý Kryštof Daněk. V tomto utkání ojedinělé zakončení kopačkou zkusil v 51. minutě Lukáš Sadílek, ránu zevnitř vápna ovšem bravurně vyškrábnul nad břevno gólman hostí.

Milovníci střel zpoza vápna si přišli na své díky žolíkovi Indritu Tucimu. Ten uklidil v 71. minutě míč po přihrávce Ermala Krasniqiho nechytatelně k tyči. Křídelník z Kosova se poučil z ligového debutu, kdy byl kritizován za sobeckost, a nahrál osamocenému Janu Kuchtovi. Ten ale nejistým zakončením nechal vyniknout brankáře.

Sparťané tak svým fanouškům vedle postupu zajistili i velmi záživný večer. O soupeři v třetím předkole milionářské soutěže rozhodne zítřejší duel rumunského FCSB a Maccabi Tel Aviv.

Další výsledky 2. předkola EL