Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan utrpěl v Lize mistrů debakl s Celtikem, Girona s Krejčím prohrála v Paříži

Aktualizováno
Celtic si proti Slovanu zastřílel.
Celtic si proti Slovanu zastřílel.ANDY BUCHANAN / AFP
Fotbalisté Girony s Ladislavem Krejčím (25) v úvodním kole Ligy mistrů prohráli v Paříži 0:1. Slovan Bratislava utrpěl debakl 1:5 v Glasgow s Celtikem, čtyři z pěti gólů ale inkasoval až ve druhém poločase. Manchester City remizoval v souboji gigantů na domácím trávníku s milánským Interem 0:0.

Boloňa – Šachtar Doněck 0:0

Boloňa, která se do hlavní fáze Ligy mistrů kvalifikovala z pátého místa v minulé sezoně italské ligy, se v nejprestižnější klubové soutěži doposud představila jen v roce 1964, kdy se tehdejší Pohár mistrů evropských zemí hrál vyřazovací fází.

Hned v úvodu musela čelit penaltě, záložník Sudakov však pokutový kop zahrál mizerně a nenavázal na gól z minulého týdne při prohře ukrajinské reprezentace 2:3 v Lize národů s českým týmem.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Celtic – Slovan Bratislava 5:1

Hned v úvodu to byl Daizen Maeda, kdo se dostal do obrovské šance, v dobré pozici však bránu přestřelil. V 17. minutě však už Celtic otevřel skóre, po rohovém kopu Arne Engelse zamířil přesně hlavou stoper Liam Scales.

O dvě minuty později mohl zvýšit Furuhaši, v dobré pozici ale trefil jen brankáře Dominika Takáče. Ten pak zasáhl dobře i proti Maedovi, a tak šli hráči Celtiku do šaten a jednobrankovým vedením.

Po necelých dvou minutách druhého poločasu však zakončil rychlou akci celého týmu Furuhaši střelou z pěti metrů do odkryté brány. V 55. minutě byl v pokutovém území Slovanu faulován Alistair Johnston a Engels z penalty zvýšil na rozdíl tří branek.

Premiérovou branku Slovanu v soutěži po hodině hry zaznamenal Rakušan Kevin Wimmer povedenou šajtlí do horního rohu brány. V závěrečných minutách ještě střídající Adam Idah využil přihrávku Jamese Forresta za obranu a uzavřel výsledkově zápas.

Club Bruggy – Dortmund 0:3

Dortmund v Bruggách potvrdil roli mírného favorita a zvítězil 3:0, všechny tři branky ale dal až v posledních dvacetiminutovce. Dvakrát se trefil Bynoe-Gittens. Borussia udržela neporazitelnost v sezoně.

Manchester City – Inter 0:0

Domácí se podle očekávání hned od začátku chopili otěží a kontrolovali hru. Naopak Inter se téměř ihned stáhl do bloku a vyčkával na protiútoky. Jeden takový přišel již v šesté minutě, Ederson ale důraznou střelu Marcuse Thurama bez problému zpacifikoval.

V 19. minutě se do první šance Citizens dostal po nadýchaném centru Savinha Haaland, jeho hlavička však mířila přesně na Yanna Sommera, který s balonem neměl problém.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ačkoliv Manchester City defenzivu Nerazzurri dále obléhal, nebezpečné zakončení stále nepřicházelo. Nejblíže byl v 43. minutě Kevin de Bruyne, který si skvěle naběhl na průnikový balon od Jacka Grealishe. Z úhlu ho však skvěle vychytal Sommer.

Poslední slovo prvního poločasu měl Inter, konkrétně Carlos Augusto, který v nastavení zakončoval z velmi podobné pozice jako De Bruyne. I jeho ale vychytal brankář a do šaten se tudíž šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas otevřel obrovskou šancí Matteo Darmian, ten však tváří v tvář s Edersonem nezvolil správné řešení a patičkou naslepo akci zazdil. V 70. minutě se po skvělé souhře Citizens ocitl na malém vápně Foden, ten ale obrovskou příležitost nedokázal využít, jelikož trefil pouze prostor uprostřed brány kde byl připraven Sommer.

V zápase nakonec gól nepadl.
V zápase nakonec gól nepadl.Oli Scarff / AFP

Angličané s průběhem druhého poločasu stále více a více utahovali smyčku a dostávali se do velice slibných šancí. Nápor Manchesteru byl opravdu enormní, ale gól stále nepřicházel. V 89. minutě měl na hlavě vítězství Ilkay Gündogan, z bezprostřední blízkosti ho opět vychytal švýcarský brankář ve službách Interu.

PSG – Girona 1:0

Krejčí po letním přestupu ze Sparty odehrál v úvodních pěti kolech španělské ligy jen 10 minut, ve středu ale poprvé dostal šanci v základní sestavě. Pětadvacetiletý český reprezentant brzy inkasoval žlutou kartu, pak ale předvedl dobrý výkon. Blýskl se na začátku druhé půle, kdy v úniku dostihl Dembélého a ve vyložené šanci mu čistě vypíchl míč.

Pařížané měli po celé utkání výrazně navrch, ale dlouho se trápili v koncovce. Po hodině hry trefil břevno Dembélé, v 85. minutě selhal sám před brankářem Gazzanigou Hakimí. Hostující gólman byl dlouhou spolehlivý, ale v poslední minutě zaváhal a nechal si projít do sítě lehký centr Mendese z levé strany.

Tak se na hřišti pohyboval Krejčí.
Tak se na hřišti pohyboval Krejčí.Opta by Stats Perform