Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real oslavuje kvarteto hrdinů. Modrič, Kroos a spol. vyrovnali šestou trofejí v LM legendu

Na snímku je 24 titulů v Lize mistrů...
Na snímku je 24 titulů v Lize mistrů...Real Madrid
Nacho Fernández, Dani Carvajal a Luka Modrič zvedli jakožto hráči Realu ve Wembley nad hlavu už šestou trofej pro vítěze Ligy mistrů a vyrovnali se tak Franciscu Gentovi, legendě Merengues, která kralovala historické tabulce milionářské soutěže. Vstupenku do elitního klubu si vysloužil také Toni Kroos, jenž však jeden "ušatý pohár" získal s Bayernem Mnichov.

Rekord z roku 1966 je vyrovnán. Hned čtveřice fotbalistů Realu Madrid se v sobotu večer po vítězství nad Borussií Dortmund vyrovnalo šesti trofejím z Ligy mistrů, které v letech 1956 až 1966 získal legendární Gento. Jde o nesmírný úspěch, který se před 10 lety zdál nepřekonatelný...

Nacho, Carvajal, Modrič a Kroos se senzačním milníkem automaticky zařadili na pomyslný Olymp milionářské soutěže. Žádný oslavný přívlastek  nedostačuje tomu, čeho v Londýně dosáhli.

První tři jmenovaní, stejně jako legendární kapitán Gento, vyhráli svých šest "ušatých pohárů" v dresu Bílého baletu – a to v rozmezí 10 let. Slavný cyklus zahájilo trio Merengues v Lisabonu v roce 2014. Od té doby klub mnozí opustili, oni však zůstali na lodi, která v sobotu doplula pro šestou trofej.

Kroos, který hrál za španělský královský klub naposledy, dorazil o rok později a v sobotu ve Wembley, kde v roce 2013 získal s Bayernem svůj první titul v Lize mistrů (rovněž proti Borussii), uzavřel dokonalý kruh.

Po skončení sezony a vyrovnaném rekordu se zdá, že v Realu zůstanou jen dva (Modrič a Carvajal) ze zmiňovaného kvarteta, kteří se pokusí zvednout sedmý pohár. Německý záložník potvrdil konec kariéry po skončení blížícího mistrovství Evropy, zatímco Nacho je jednou nohou v MLS...

Dortmund – Real Madrid 0:2