Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Raphinha je skvělý. Nikdy jsem takového hráče netrénoval, řekl Flick po Brazilcově hattricku

Reuters
Raphinha zničil Bayern třemi góly.
Raphinha zničil Bayern třemi góly.AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Barcelona v domácím prostředí porazila Bayern Mnichov 4:1 a na neoblíbeného německého soupeře vyzrála teprve potřetí z posledních 16 zápasů. Velkou radost měl z výhry i trenér katalánského velkoklubu, Hansi Flick (59), jenž v letech 2019 a 2021 působil právě na lavičce Bayernu. "Jsem nadšený z toho, že jsme ukončili téměř desetileté čekání na výhru. Je to pro nás vzpruha před El Clásicem," prohlásil spokojeně.

Barcelona – Bayern Mnichov 4:1

Tradiční souboj s Realem na Barcelonu čeká už v sobotu na madridském Santiago Bernabeu. "Myslím, že jsme před sobotou získali sebevědomí. Je to neuvěřitelná výhra. Bayern je výborný tým se skvělými hráči, kteří hrají výborný fotbal. Když takový celek porazíte, musíte slavit," řekl Flick.

Barcelona s mnichovským klubem prohrála posledních šest zápasu, ve kterých inkasovala 22 branek. Před čtyřmi lety ji Bayern rozprášil ve čtvrtfinále Ligy mistrů 8:2. Tentokrát ale bylo všechno jinak. Katalánci po skvělém ofenzivním výkonu vyhráli 4:1 a mohli se radovat z odvety.

"Pokud budeme dál hrát na takovéhle úrovni, můžeme dokázat neuvěřitelné věci. Hráli jsme odvážně, což mě opravdu těší. Tým se chce stále učit. Před El Clásicem máme sice o den kratší pauzu, ale jsem přesvědčený o tom, že se dokážeme připravit. Hráči se do Madridu těší," přiznal Flick.

Středeční výhru nad Bayernem řídil třemi góly Brazilec Raphinha, který do zápasu naskočil s kapitánskou páskou. "Je výborným příkladem toho, jaký může mít hráč vliv na fungování týmu. Jak na tréninku, tak v zápase je vždycky výborně nastavený a je pro nás velmi důležitý. Jeho dynamika a technika jsou neuvěřitelné. Nikdy jsem takového hráče nevedl," připustil po Raphinhově skvělém představení Flick. 

Tabulka Ligy mistrů