Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Prohra s Olomoucí? Atmosféru v týmu nezměnila, hlásí Vitík. Komentoval i zájem Stuttgartu

Martin Vitík se výrazně podepsal pod první porážku Sparty v sezoně.
Martin Vitík se výrazně podepsal pod první porážku Sparty v sezoně.Bildbyran / ddp USA / Profimedia
Stoper fotbalistů Sparty Martin Vitík (21) hodil za hlavu dvě chyby v nevydařeném pátečním utkání nejvyšší soutěže s Olomoucí (2:3) a před úterním zápasem Ligy mistrů ve Stuttgartu se podle svých slov cítí dobře. Duel na stadionu druhého týmu minulé bundesligové sezony považuje za jeden z největších v dosavadní kariéře.

Do Stutgartu se mu nejelo radostně. "Myslím si, že jsem v zápase (s Olomoucí) pokazil dvě situace a byly z nich dva góly. Do těch dvou chyb jsem hrál dobré utkání. Jak to u obránců bývá, můžete se k něčemu nachomýtnout a je to hodně vidět. Kdybychom utkání zvládli a vedli 2:0 nebo 3:0, prostor na chyby je jiný, vypadá to jinak," uvedl.

Atmosféra v mužstvu je podle něj navzdory první porážce od března a 28 soutěžních utkáních stále stejná. "To, že jsme prohráli, nic nemění. Určitě se nemění ani atmosféra. Porážka není nikdy příjemná, ale musíme se s tím poprat. Máme 13 vítězných zápasů, dvě remízy a jednu prohru. To hovoří za vše," prohlásil český reprezentant.

Na souboj s úřadujícím německým vicemistrem se těší. "Asi je to největší stadion, na kterém jsem kdy hrál. Je to jeden z top zápasů mé kariéry a doufám, že budou ještě lepší," mínil Vitík. "Vnímáme tu kvalitu, víme, že nás nečeká nic jednoduchého. Chceme se soustředit sami na sebe. Hrajeme Ligu mistrů, sám vnímám, že proti mně budou stát daleko lepší ofenzivní hráči než v české lize. Proto jsem rád, že tuhle soutěž hrajeme," podotkl odchovanec letenského týmu.

Preview zápasu Stuttgart - Sparta Praha
Livesport

Sparta vstoupila do nového formátu Ligy mistrů, kterou hraje po 19 letech, domácím triumfem 3:0 nad Salcburkem. Naopak Stuttgart na hřišti obhájce trofeje Realu Madrid prohrál 1:3. "Hlavně v prvním poločasu jsem viděl, že Stuttgart je hodně silný. Proti Realu měl tři tutové šance. Progres, který udělal za poslední dva roky, je veliký. Čeká nás určitě fyzický tým, silově i technicky vybavený. Jsme si vědomi toho, že to nebude jednoduchý zápas," řekl Vitík.

V létě se vyrojily zprávy o jeho možném odchodu do zahraničí, mimo jiné se hovořilo právě i o německém celku. "Nechci tady úplně spekulovat o zájmu Stuttgartu. Sám vnímám, že o mou osobu je zájem, jsem za to rád. Ovšem nijak se na to nesoustředím a vůbec to pro mě nehraje roli, že hrajeme proti Stuttgartu. Že musím zahrát tak, aby si mě vybral. Vůbec to není o jednom zápase," prohlásil.

Stuttgart – Sparta (18:45+audiokomentář)