Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pražské kluby znají soupeře o Ligu mistrů. Lille pokořilo Fenerbahce, Malmö překvapilo PAOK

Jonathan David rozhodl z pokutového kopu.
Jonathan David rozhodl z pokutového kopu.Profimedia
Fotbalisté Lille díky remíze 1:1 po prodloužení postoupili přes Fenerbahce a ve 4. předkole Ligy mistrů se utkají se Slavií. Svého soupeře zná i celek z Letné, jenž se střetne se švédským Malmö, které dokázalo taktéž v prodloužení vybojovat postup na půdě PAOKu.

Fenerbahce – Lille 1:1p

Lille zvítězilo doma 2:1 a na hřišti Fenerbahce dlouho drželo postupový bezgólový stav, v první minutě nastavení si ale dal vlastní branku Diakité a duel dospěl do prodloužení. V něm viděl červenou kartu obránce hostů Mandi a francouzský celek dohrával závěrečných deset minut v oslabení.

Fenerbahce si ale s ideální pozicí neporadilo. Oosterwolde zahrál ve 115. minutě ve vápně rukou a nařízenou penaltu proměnil s přehledem David. V infarktovém závěru byl blízko vyrovnání Tosun, který poslal svou hlavičku do břevna. Kouč Mourinho si tak nezopakuje souboj se Slavií, s níž se utkal v minulé sezoně Evropské ligy ještě jako trenér AS Řím.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

PAOK – Malmö 3:4p

PAOK vedl po první půli 3:2 a kráčel k postupu, už po vypršení pětiminutového nastavení ale z poslední standardní situace dotlačil míč do sítě Zätterström. Devatenáctiletý obránce navíc v prodloužení vybídl přesnou přihrávkou k rozhodujícímu úniku kapitána Anderse Christiansena

Malmö si zopakuje se Spartou souboj z roku 2014, kdy ji vyřadilo ve 3. předkole Ligy mistrů.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Další zápasy

Bialystok s českým obráncem Sáčkem v sestavě smazal na hřišti Bodö/Glimt ztrátu z domácího utkání už ve čtvrté minutě po vlastním gólu Berga, pak už ale střílel branky pouze norský mistr. Do pauzy otočili skóre Määttä s Fetem, který v 56. minutě ještě zvýšil. Pojistku přidal Högh. Bodö/Glimt čeká v dalším kole Crvena zvezda Bělehrad.

APOEL Nikósie nedal Slovanu Bratislava gól ani v odvetě. Slovenští šampioni tak udrželi náskok 2:0 z prvního duelu, od 81. minuty to měli usnadněné po vyloučení Petroviče. Slovan si o premiérovou účast v milionářské soutěži zahraje s Midtjyllandem, který po výsledcích 2:0 a 1:1 vyřadil Ferencváros. Při úterní remíze v Budapešti odehrál za dánský tým závěrečných 20 minut obránce Gabriel.

Skotští Rangers po remíze 1:1 doma podlehli Dynamu Kyjev 0:2. Porážce nezabránil ani střídající reprezentační křídelník Černý, který odehrál celý druhý poločas. Na sobotní ligovou trefu proti Motherwellu ale nenavázal. I proto, že jeho tým hrál od 51. minuty bez vyloučeného Jefteho. V poslední desetiminutovce zužitkovali přesilovku Pichaljonok a Vološyn. Dynamo čeká souboj se Salcburkem.

Kompletní výsledky 3. předkola Ligy mistrů

Potenciálního soupeře zná i Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi se v případě postupu přes Hapoel Beer Ševa utkají v závěrečném 4. předkole Konferenční ligy s Paksem. Maďarští vicemistři v úterý remizovali 2:2 na hřišti černohorského Mornaru Bar a v součtu s domácí výhrou 3:0 prošli do další fáze.

Paks si v Podogorici podle očekávání pohlídal postup, přestože Mornar otočil skóre a po hodině hry vedl 2:1. Favoritovi zajistil remízu v 86. minutě Balogh.

Mladá Boleslav remizovala doma s Beer Ševou 1:1, odveta je na programu ve čtvrtek. Duel se uskuteční v bulharské Loveči, kde hraje Hapoel domácí zápasy kvůli válečnému konfliktu v Pásmu Gazy mezi Izraelem a palestinským hnutím Hamás.