Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Potenciální soupeři Sparty FCSB a Maccabi na úvod remizovali. Sáček dvakrát asistoval

FCSB a Maccabi remizovali v úvodním utkání druhého předkola LM 1:1.
FCSB a Maccabi remizovali v úvodním utkání druhého předkola LM 1:1.Profimedia
Fotbalisté rumunského FCSB v úvodním utkání druhého předkola Ligy mistrů remizovali s Maccabi Tel Aviv 1:1. Na postupujícího z této dvojice narazí ve třetím předkole pražská Sparta v případě, že postoupí přes irský Shamrock.

FCSB – Maccabi Tel Aviv 1:1

Souboj rumunského s izraelským mistrem nemá vyloženého favorita, bookmakeři nepatrně více věří Maccabi. První poločas branku nepřinesl, ve druhém dějství otevřel skóre izraelský záložník Dan Biton. Hosté však vedli jen pět minut, po nichž vyrovnal kamerunský obránce Joyskim Dawa.

V sestavě rumunského mistra nechyběl Alexandru Baluta, třicetiletý záložník oblékal v české lize dres Slavie a Liberce. Maccabi vedl jako kapitán šestatřicetiletý kanonýr Eran Zahavi, s 35 góly historicky nejlepší střelec izraelské reprezentace.

Další zápasy 2. předkola LM

Bývalý hráč pražské Sparty Michal Sáček přispěl dvěma asistencemi k hladké výhře 4:0 polské Jagiellonie Bialystok na půdě litevského týmu Panevežys. Stejným poměrem norský Bodö/Glimt porazil lotyšský celek RFS Riga, v jehož dresu celý zápas odehrál Petr Mareš.

Trenér José Mourinho prožil vítěznou soutěžní premiéru s Fenerbahce. Turecký vicemistr zvítězil 4:3 v Luganu, na jehož lavičce náhradníků seděl český záložník Roman Macek. Pro portugalského kouče je Fenerbahce už jedenáctým klubovým angažmá. Hattrickem jeho debut zvýraznil kanonýr Edin Džeko.

Rovněž v nemistrovské části se o divoký výsledek postaralo Dynamo Kyjev, které na neutrální půdě v polském Lublinu přestřílelo Partizan Bělehrad 6:2.

Výsledky předkol Ligy mistrů