Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka týdne Ligy mistrů: Osm zástupců z Bundesligy, králem je Wirtz

Florian Wirtz nebyl v Rotterdamu k udržení.
Florian Wirtz nebyl v Rotterdamu k udržení.Marcel van Dorst / DeFodi Images / S / Shutterstock Editorial / Profimedia
Plných osm míst v nejlepší jedenáctce úvodního kola fotbalové Ligy mistrů, jež je sestavována na základě známek Livesportu, obsadili hráči bundesligových klubů. Polovinu z toho tvoří zástupci Bayernu Mnichov, který rozprášil Dinamo Záhřeb 9:2. Nejvyšší známku však získal Florian Wirtz (21) z Leverkusenu. Německou dominanci ještě podtrhl stoper Rüdiger z Realu.
Nej 11 týdne Ligy mistrů.
Nej 11 týdne Ligy mistrů.Livesport

Brankář

Gregor Kobel (Dortmund) 7,8

Švýcar pomalu ale jistě roste v jednoho z nejlepších gólmanů na světě. V Bruggách udržel čisté konto, když si připsal pět zákroků. Jednou ho zachránilo břevno.

Obránci

Joshua Kimmich (Bayern) 8,5

Při drtivém vítězství 9:2 nad Dinamem Záhřeb přihrál na třetinu gólů vítězů. Vedle svých obranných povinností dokázal také tvořit hru v záloze.

Antonio Rüdiger (Real) 8,0

Obhájce titulu se v úvodním zápase proti Stuttgartu trápil, přesto nakonec vyhrál 3:1. O vítězný gól se proti svému bývalému týmu postaral právě Rüdiger, když sedm minut před koncem zvýšil na 2:1.

Liam Scales (Celtic) 8,6

Proti Slovanu se stal prvním Irem po 13 letech (po Gibbsonovi z Man. Utd.), který skóroval v Lize mistrů. V Celtic Parku otevřel skóre po 17 minutách a nasměroval tým k vítězství 5:1.

Alejandro Grimaldo (Leverkusen) 8,4

Španěl opět potvrdil, že je mnohem víc než jen obyčejný bek. Pro soupeře představoval při výhře 4:0 nad Feyenoordem neustálé nebezpečí a podílel se na druhém gólu Leverkusenu.

Záložníci

Nicolas González (Juventus) 9,0

Argentinské pravé křídlo Juventusu bylo při domácím vítězství Staré dámy 3:1 největší hrozbou pro PSV. Stačilo mu necelých 70 minut na to, aby asistencí a gólem ukončil naděje hostů.

Florian Wirtz (Leverkusen) 9,8

Při svém debutu v Lize mistrů dvakrát skóroval v Rotterdamu a podtrhl tak svou skvělou formu z úvodu letošní sezony. V minulých třech zápasech nastřílel čtyři branky.

Jamal Musiala (Bayern) 8,9

To, že nebyl nominován na Zlatý míč, si lze vysvětlit jen stěží. Umí skórovat i přihrát, a to druhé se mu proti Dinamu Záhřeb povedlo hned dvakrát.

Útočníci

Michael Olise (Bayern) 9,3

Francouzský křídelník zažívá v Mnichově parádní start. Letní posila z Crystal Palace proti Dinamu dvakrát skórovala a zatím vyhrává interní souboj o místo před Saném, Comanem a Telem.

Harry Kane (Bayern) 9,4

Nepochybně si dělá zálusk na svou první trofej. Během týdne vstřelil devět (!) gólů za klub i reprezentaci. Po víkendovém hattricku proti Kielu přidal další čtyři branky chorvatskému outsiderovi.

Jamie Gittens (Dortmund) 9,7

Proti Bruggám začal Angličan na lavičce, ovšem během 23 minut, které strávil na hřišti, stihl rozhodnout o osudu utkání. Osm minut po svém příchodu vstřelil úvodní gól a o 10 minut později skóre zdvojnásobil. Dortmundu zajistil vítězství sám.