Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka Ligy mistrů: Bezchybný Vinícius, vypískaný Leao a gól po pěti letech

Livesport
Vinicius slaví jeden ze svých tří gólů do sítě Dortmundu.
Vinicius slaví jeden ze svých tří gólů do sítě Dortmundu.Guillermo Martínez / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Díky hattricku do sítě Dortmundu ovládl nejlepší jedenáctku třetího kola fotbalové Ligy mistrů, jež je sestavována na základě známek Livesportu, brazilský křídelník Vinícius (24). Pět branek jako Real Madrid nastřílely také Manchester City a Monako, jež mají díky tomu v ideálním týmu dva zástupce. Totéž se povedlo AC Milán.
Nej 11 Ligy mistrů.
Nej 11 Ligy mistrů.Livesport / Enetpulse

Brankář

Mattia Perin (Juventus) 9

Zápas náhradního gólmana bianconeri byl prakticky dokonalý, korunoval jej chycenou penaltou Millotovi. Nakonec však v závěru přece inkasoval. Druhý den ho klub odměnil prodloužením smlouvy do roku 2027.

Obránci

Stefan Ristovski (Dinamo Záhřeb) 8.4

Makedonec má za sebou minulost v řadě italských klubů či Sportingu Lisabon. Nyní působí v Dinamu Záhřeb a dvěma asistencemi pro Kulenoviče a Petkoviče rozhodl o první výhře chorvatského mistra v soutěži.

Wilfried Singo (Monako) 8.6

Jeden z defenzivních pilířů knížecího klubu nejprve naservíroval gólový pas na 1:0. Poté parádní střelou z dálky zvýšil na 3:1 a pomohl k jednoznačné výhře nad Crvenou zvezdou.

Miguel Gutiérrez (Girona) 8.5

Bývalý hráč Realu Madrid, s nímž v roce 2020 vyhrál Youth League, se dočkal premiérového gólu v kariéře v Lize mistrů. Odemkl jím zápas proti Slovanu Bratislava. A položil základ k historicky prvnímu vítězství tohoto španělského klubu v soutěži.

Záložníci

Takumi Minamino (Monako) 8.6

Japonský středopolař byl jednou z hvězd triumfu 5:1 nad Crvenou zvezdou. Zazářil dvěma góly a asistencí a dočkal se první trefy v Lize mistrů po necelých pěti letech.

Tijjani Reijnders (AC Milán) 8.9

Nizozemec dvakrát vystřelil na branku – a oba jeho pokusy skončily v síti. Dvěma trefami během 10 minut režíroval výhru nad FC Bruggy.

Matheus Nunes (Manchester City) 9.3

Portugalec si bude středeční večer a duel se Spartou dlouho pamatovat. Dvě asistence a především jeho první gól v Lize mistrů, když proměnil penaltu.

Rafael Leao (AC Milán) 8.7

Ztratil místo v základní sestavě, na San Siru upadl v nemilost fanoušků, v utkání s Bruggami na něj dokonce pískali. Za hodinu hry přesto připravil spoluhráčům tři nadějné střelecké pozice.

 

Útočníci

Vinícius (Real Madrid) 9.5

Ústřední postava bleskového obratu Realu s Dortmundem, který na San Bernabéu vedl už 2:0. Vinícius však za půl hodiny druhého poločasu stihl hattrick. Pokusil se o pět driblinků, ani jednou neztratil míč.

Erling Haaland (Manchester City) 8.7

Zapsal už svůj 44. gól v Lize mistrů, do titulků se však dostal především díky akrobatickému provedení svého prvního zásahu. Jeho "škorpioní střela" připomínala Ibrahimovice.

Raphinha (Barcelona) 9.1

Ve své výjimečné sezoně dosud zářil především díky asistencím Lewandowskému. Nyní to zkusil na vlastní pěst a podobně jako krajan Vinícius se proti německému soupeři zaskvěl hattrickem. Jednou se dokonce trefil svou méně preferovanou pravačkou.