Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

LIVE: Pulisic načal výhru AC Milán trefou přímo z rohu, Monako vyslalo adepta na gól sezony

Aktualizováno
V životní formě hrající Pulisic dal fanouškům na San Siru další důvod k radosti.
V životní formě hrající Pulisic dal fanouškům na San Siru další důvod k radosti.GABRIEL BOUYS / AFP
Liga mistrů má v úterý na programu devět duelů. Girona, za niž nastupuje český reprezentant Ladislav Krejčí (25), vyzve Slovan Bratislava. Obhájce trofeje Real Madrid pak čeká v repríze červnového finále Dortmund. Dřívější výkop mezitím již obstaral brzké favority na gól turnaje. Křídelník AC Milán Christian Pulisic (26) zakroutil míč do brány Brugg přímo z rohu při výhře 3:1, což dost možně předčil svou pumelicí obránce Monaka Wilfried Singo (23) během triumfu 5:1 nad CZ Bělehrad.

AC Milán – Club Bruggy 3:1

Christian Pulisic poslal favorizované Italy do vedení bravurním způsobem, ve 34. minutě se totiž trefil přímo z rohového kopu. V této sezoně si za klub a národní tým připsal již osm gólů a čtyři asistence. O šest minut později navíc uviděl červenou kartu za šlapák záložník Brugg Raphael Onyedika, AC si tak z prvního dějství odneslo vedoucí trefu i početní výhodu.

Hosté sice dovedli krátce po výměně stran srovnat, milánský žolík Noah Okafor si však připsal asistenci pouhou minutu po nástupu na hřiště, když vracel míč na úroveň penalty Tijjanimu Reijndersovi. Ten v 71. minutě skóroval obdobným způsobem znovu a dodal pocit úlevy fanouškům na San Siru.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

V závěru utkání se po přesné hlavičce pouštěl do víru oslav nejmladší italský fotbalista v historii milionářské soutěže Francesco Camarda, 16letému útočníkovi ale vzal radost videorozhodčí, jemuž neunikl těsný ofsajd.

Monako – CZ Bělehrad 5:1

Celek z Ligue 1 úspěšně splnil roli favorita, během jasné dominance nad týmem z Bělehradu navíc dokázal obstarat kousek fotbalové magie. Obránce Wilfried Singo, jenž asistoval u úvodní trefy domácích, se v 54. minutě napřáhl ke střele z dobrých 30 metrů a nekompromisní pumelicí vymetl vzdálenější šibenici.

Navzdory kráse trefy obránce z Pobřeží slonoviny si cenu pro hráče utkání zaslouženě odnesl bývalý forvard Liverpoolu Takumi Minamino, jenž se podílel na demolici srbského celku dvěma góly a asistencí.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Arsenal – Šachtar Doněck (21:00)

Arsenal sice uplynulý víkend přišel o neporazitelnost v aktuální sezoně, rychle si ovšem může spravit chuť v soutěži, v níž góly nedostává. Proti Gunners se neprosadili hráči Atalanty ani Paris Saint-Germain. A jistě by nepřekvapilo, kdyby na defenzivě Londýňanů ztroskotal též Šachtar, který je v Lize mistrů směrem dopředu zatím bezzubý.

Aston Villa – Boloňa (21:00)

Angličané se doma ve Villa Parku představí proti Boloně, které zatím rozdělení sil mezi dvě elitní soutěže rozhodně nedělá dobře. Italský zástupce strádá jak v lize, tak v pohárech, zatímco Villans v milionářské soutěže minule překvapili prakticky každého.

Girona – Slovan Bratislava (21:00)

Girona i Slovan zatím v hlavní fázi Ligy mistrů čekají na první body. Po dvou kolech ale za sebou zanechaly dost odlišné dojmy. Zatímco španělský celek dvakrát padl jen těsně, mužstvo z Bratislavy schytalo debakly od soupeřů z Britských ostrovů. V úterý se tak první bodový zářez očekává spíše od domácích.

Juventus – Stuttgart (21:00)

Stuttgart se zatím na poli Ligy mistrů hledá a nedaří se mu najít svůj styl či rytmus. To naopak Juventus mezi evropskou elitou válí. Oba úvodní duely vyhrál a navíc se může opřít o skvělou domácí formu - v Turíně neprohrál už 14 utkání v řadě.

PSG – PSV (21:00)

Ani jeden z nynějších soupeřů nemůže být spokojený s dosavadními výsledky v Lize mistrů. Ano, PSG možná porazilo podceňovanou Gironu, ovšem s velkým vypětím sil. A následně se mu nepodařilo vyzrát na Arsenal. PSV je na tom ještě hůře, protože získalo jediný bod. Poté, co nizozemský celek padl na půdě Juventusu, před vlastními fandy remizoval se Sportingem.

Real Madrid – Dortmund (21:00)

Poslední vládce Ligy mistrů uvítá na vlastním stadionu tým, který mu poměrně nedávno dal dost zabrat. V úterý večer totiž na stadionu Santiaga Bernabéua budeme svědky reprízy finále Ligy mistrů z minulé sezony a hosté z Německa mají Realu co vracet.

Sturm Graz – Sporting (21:00)

Sporting v uplynulém ročníku dokázal ovládnout portugalskou ligu naprosto suverénním způsobem a také letos ukazuje, že má jen ty nejvyšší ambice. CP ve dvou úvodních zápasech hlavní fáze Ligy mistrů získalo čtyři body a určitě si brousí zuby na přímý postup do vyřazovací fáze, teď navíc bude plnit úlohu jasného favorita na půdě rakouského překvapení ze Štýrského Hradce, který ve velké konkurenci zatím nestačí.

Tabulka Ligy mistrů