Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčího Girona přivítá slovenské mistry. Dortmund v repríze posledního finále zkusí zaskočit Real

Ladislav Krejčí si zahraje proti Slovanu.
Ladislav Krejčí si zahraje proti Slovanu. Independent Photo Agency / Alamy / Alamy / Profimedia
Devíti zápasy začne v úterý třetí kolo ligové fáze fotbalové Ligy mistrů. Girona, za niž nastupuje český reprezentační stoper Ladislav Krejčí (25), vyzve Slovan Bratislava. Obhájce trofeje Real Madrid čeká v repríze červnového finále Dortmund. Stuttgart se po domácí remíze s pražskou Spartou zkraje října představí v Turíně proti Juventusu.

Girona – Slovan Bratislava (úterý, 21:00)

Girona se Slovanem jsou dva z pěti týmů, které letos v elitní soutěži prožily debut. Bude to jejich první vzájemné utkání. Katalánský celek je po dvou zápasech bez bodu, nejprve prohrál na hřišti Paris St. Germain 0:1 a poté doma s Feyenoordem Rotterdam 2:3. V obou případech si hráči Girony dali rozdílový gól sami, v tom druhém Krejčí.

Rovněž Slovan utrpěl dvě prohry a rovnou debakly: 1:5 na Celtiku a pak na Tehelném poli 0:4 s Manchesterem City, na jehož stadion zavítá ve středu Sparta. "V Gironě se budeme ze všech sil snažit být důstojným soupeřem a možná překvapit," uvedl trenér Slovanu Vladimír Weiss starší.

Preview zápasu Girona – Slovan Bratislava.
Livesport

Real Madrid  Dortmund (úterý, 21:00)

Real v červnovém finále v londýnském Wembley zdolal Dortmund 2:0 a ziskem 15. trofeje vylepšil vlastní rekord. Pro "Bílý balet" půjde o generálku na sobotní ligové El Clásico proti Barceloně. Zároveň se pokusí napravit tři týdny starou porážku 0:1 v Lille, proti němuž nenavázal na triumf 3:1 nad Stuttgartem. "Zakusili jsme výsledek, na nějž nejsme zvyklí. Lille si zasloužilo vyhrát. Musíme se poučit z našich chyb a podobných porážek," řekl kouč Realu Carlo Ancelotti.

Borussia je jedním ze sedmi stoprocentních mužstev, s 10 góly má navíc nejlepší útok. Nejdříve zvítězila na hřišti Brugg 3:0 a poté doma rozstřílela Celtic 7:1. Utkání bude z pozice hlavního rozhodčího řídit Rumun István Kovács, který v červnu na Euru v Německu předvedl v utkání Česka s Tureckem kontroverzní výkon.

Juventus – Stuttgart (úterý, 21:00)

Stuttgart po prohře na Realu nečekaně doma remizoval se Spartou 1:1. O první výhru se pokusí proti Juventusu. "Stará dáma" bude proti německému týmu, který v sobotu podlehl v bundeslize Bayernu Mnichov 0:4, hájit stoprocentní bilanci. V obou duelech navíc dala po třech brankách. O třetí výhru v LM se stejně jako Dortmund a Juventus bude snažit i Aston Villa. V dalším souboji dvou mužstev, která startují v soutěži premiérově, hostí Boloňu.

Arsenal – Šachtar (úterý, 21:00)

Arsenal má ve společné tabulce 36 týmů čtyři body, navíc ještě neinkasoval. Na Emirates Stadium nastoupí proti Šachtaru Doněck, na nějž se ideálně nenaladil, jelikož v anglické lize prohrál v dlouhém oslabení v Bournemouthu 0:2. "Musíme bolest z porážky přenést do úterního zápasu. Tak nejlépe odpovíme," řekl španělský kouč "Kanonýrů" Mikel Arteta. Ukrajinský celek získal zatím jen bod a neskóroval.

Další zápasy Ligy mistrů

AC Milán přivítá na San Siru Bruggy. Zatímco belgické mužstvo má tři body, "Rossoneri" ani jeden. Stejně jako AC je na tom Crvena zvezda Bělehrad. Srbský mistr se představí v Monaku, knížecí klub vytěžil z prvních dvou duelů čtyři body. Dvě prohry má i Štýrský Hradec. Obhájce rakouského titulu narazí na Sporting Lisabon, který ještě neprohrál a získal čtyři body. PSG čeká Eindhoven. Pařížané vybojovali tři body, PSV jeden.