Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jsem na tým hrdý, uvedl trenér Weiss po debaklu 1:5 od Celtiku. Mohlo to být horší, řekli hráči

Aktualizováno
Vladimír Weiss byl spokojen především s prvním poločasem.
Vladimír Weiss byl spokojen především s prvním poločasem.TASR / Martin Baumann
Přestože Slovan Bratislava prohrával po prvním dějství se skotským favoritem pouze o jednu branku, Celtic po změně stran rozjel gólový kolotoč. Belasí se tak z Glasgow vracejí ze svého historicky prvního duelu v hlavní fázi fotbalové Ligy mistrů s vysokou porážkou 1:5. Pro televizní stanici Nova Sport zhodnotil utkání trenér Vladimír Weiss starší (59) a jeho svěřenci. A měli na výkon týmu rozdílný názor.

Od úvodního hvizdu to měli hráči Slovanu před více než 56 tisíci diváky těžké. Úvodní půle přitom nebyla tak jednoznačná, jak by mohl napovídat výsledek. "Je to dost vysoká prohra vzhledem k tomu, co jsme odehráli. S prvním poločasem jsem byl velmi spokojený. První gól jsme dostali ze standardky, Vlado (Weiss mladší) měl šanci, nevyužili jsme ji. O přestávce jsme si řekli, že musíme přestát úvodní tlak, jenže přišel druhý a třetí gól a bylo po zápase," začal hodnocení trenér slovenského šampiona.

Jeho týmu se následně podařilo snížit na 1:3. Úvodní gól v nejprestižnější klubové soutěži v Evropě vstřelil Rakušan Kevin Wimmer. Byla to však slabá náplast a pro soupeře jen jakási červená deka. Celtic se dostal ještě víc do hry a v následujících minutách navýšil skóre.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

"Vyrovnali jsme, ale pak se to na nás podepsalo. Není snadné bránit pod takovým tlakem. Jsem na tým hrdý, 1:5 je vysoká prohra, nicméně jsme zanechali dobrý dojem. Proti výbornému soupeři jsme šli do všeho naplno. Chtěli jsme něco uhrát, což se nám nepodařilo. Měli jsme dvě nebo tři šance. Celtic byl velmi efektivní," pokračoval šéf lavičky Slovanu.

Skotský mistr slovenského soupeře nepřekvapil. "Určitě ne. Věděli jsme, co budou hrát. Škoda toho vysokého rozdílu. Myslím si, že jsme si nezasloužili prohrát 1:5. Inkasovali jsme jeden nebo dva laciné góly po našich ztrátách do odkryté branky. Ty brejky, míče pod sebe mají silné, těžko se to brání. Jsou velmi rychlí," uzavřel Weiss.

Útočník Dávid Strelec cítil, že týmu hrozil ještě větší debakl. Slovan je podle kurzů bookmakerů českých sázkových kanceláří největším outsiderem Ligy mistrů a hned na úvod jejich prognózy potvrdil. "Byl to náročný zápas. Škoda, že jsme nedali gól na 1:0 nebo 1:1. V druhém poločase nás rozebrali a můžeme být rádi, že jsme dostali jen pětku," řekl Strelec.

Bratislavský klub se v hlavní fázi Ligy mistrů představil poprvé, předtím si zahrál jen dřívější Pohár mistrů evropských zemí. Porážku o čtyři branky utrpěl Slovan na evropské scéně i v minulé sezoně v kvalifikaci Evropské ligy, kdy venku podlehl Arisu Limassol 2:6. Celtic si naopak připsal své nejvyšší vítězství v hlavní fázi soutěže.

Zvláštní příchuť mělo utkání pro trenérova syna Vladimíra. Na začátku kariéry hostoval z Manchesteru City v Glasgow u velkého rivala Rangers. "Velmi těžký zápas. Je to jiný Celtic než před pár lety. Škoda, že jsme za stavu 0:1 nevyužili šance. Soupeř ukázal velkou kvalitu a zaslouženě vyhrál. Pokud bych využil svou příležitost, možná by to byl jiný duel. Nevyšel mi však krok ani střela," poukázal kapitán Slovanu.

Náprava nebude pro jeho tým snadná. V dalším kole doma přivítá Manchester City, největšího favorita soutěže. "Dostali jsme dobrou školu fotbalu. Viděli jsme, jak moc to je rychlé, abychom se vyrovnali takovým mužstvům. Něco jsme ukázali, ale hodně toho je třeba zlepšit. Hlavně přechod do útoku," zhodnotil zkušený záložník Juraj Kucka.

Celtic – Slovan Bratislava 5:1