Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jak do Evropy? Sparta může narazit na Slovan. Slavii hrozí Fenerbahce, Plzni znovu Servette

Sparta i Slavia se dozví soupeře pro třetí předkolo Ligy mistrů.
Sparta i Slavia se dozví soupeře pro třetí předkolo Ligy mistrů.Profimedia
Cesta do milionářské Ligy mistrů bývá velmi spletitá. Zatímco Sparta na ní musí překonat hned tři překážky, Slavia "jen" dvě. Sešívaní jsou totiž nasazení přímo ve třetím předkole nejslavnější pohárové soutěže, k němuž se může už v úterý v Irsku výrazně přiblížit i úřadující český mistr. Obě "S" se však už v pondělí dozví jméno soupeře. Slavii se rýsuje další souboj s Dynamem Kyjev, Fenerbahce či střetnutí s Twente, jehož dres obléká Michal Sadílek, Spartě v případě postupu přes Shamrock hrozí FCSB i Slovan Bratislava. Možné konkurenty se dozvěděli i zbylí čeští zástupci v Evropě.

Liga mistrů

Vedle zmiňovaného "federálního derby" může Sparta zavzpomínat na souboje s FCSB, hrozí jí však také výlet do dalekého Karabachu. Slavia má cestu do dalšího předkola podstatně složitější, narazit totiž může na Fenerbahce, belgický Royale Union či Twente.

UEFA v pondělí ráno zveřejnila rozdělení podskupin, samotný los třetího předkola Ligy mistrů ve švýcarském Nyonu začína ve 12:00.

Možní soupeři Sparty: Celje (Slo)/Slovan Bratislava (Svk), Lincoln (Gib)/Karabach (Aze), FCSB (Rum)/Maccabi Tel-Aviv (Izr).

Možní soupeři Slavie: Lugano (Švýc.)/Fenerbahce (Tur), Royale Union SG (Bel), Dyn. Kyjev (Ukr)/Partizan (Srb), Twente (Niz).

Evropská liga

Přijatelné soupeře vyhlíží Plzeň, která si může zopakovat nedávné souboje s ženevským Servette. Los třetího předkola Evropské ligy začíná ve 13:00.

Možní soupeři Plzně: Corvinul (Rum)/Rijeka (Chor), Servette (Švýc.), Kryvbas (Ukr).

Konferenční liga

Atraktivní soupeři mohou zavítat také do Mladé Boleslavi a Ostravy. Zatímco Středočechům hrozí souboj s tureckým Basaksehirem, Baník může narazit na Kodaň. Los třetího předkola Konferenční ligy začíná ve 14:00.

Možní soupeři Mladé Boleslavi: Basaksehir (Tur)/La Fiorita (Smr), Maccabi Haifa (Izr)/Sabbah (Aze), Hapoel Beer Sheva (Izr)/Černo More (Bul), Milsami (Mol)/Astana (Kaz), Paksi (Maď)/ AEK Larnaka (Kyp).

Možní soupeři Ostravy: Kodaň (Dán)/Magpies (Gib), Omonoia (Kyp)/Torpedo Kutaisi (Gru), Riga (Lot)/Slask (Pol), Olympia Lublaň (Slo)/Žytomyr (Ukr), Zrinjski (BH)/NK Bravo (Slo), NK Osijek (Chor)/Levadia Tallin (Est).