Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Inter nedovolil Haalandovi vytvořit rekord. Kluci podali ohromný výkon, chválil Inzaghi

Erling Haaland si bude muset na další milník počkat.
Erling Haaland si bude muset na další milník počkat.TASR / AP Photo / Dave Thompson
Inter Milán ve středečním utkání Ligy mistrů překvapivě remizoval na Etihad Stadium s Manchesterem City 0:0 a dokázal eliminovat i největší zbraň Citizens Erlinga Haalanda, který tak na další rekord nedosáhl. S výsledkem zápasu byl spokojený především trenér hostů Simone Inzaghi. "Kluci podali ohromný výkon, za který jsem je pochválil," prohlásil Ital. Pep Guardiola se naopak musí strachovat o Kevina De Bruyneho, jenž zápas kvůli zranění nedohrál.

V dechberoucím utkání oba týmy promarnily řadu šancí. Zatímco Manchester City z velké části zastavila důsledná defenziva Interu, svěřenci Inzaghiho, kteří byli nebezpeční zejména z brejků, byli v zakončení nerozhodní.

"Čelili jsme opravdu houževnatému soupeři. Přesto jsem s naší hrou velmi, velmi spokojen. Zejména s tím, jak soupeř bránil, jsou v tom mistři, neuvěřitelně si pomáhají. Takže se nedá očekávat, že bychom si vytvořili spoustu šancí," vysekl po utkání poklonu italské straně Guardiola.

"Kluci podali ohromný výkon, za který jsem je pochválil. Chtěl jsem po nich, aby hráli přesně tak, jak hráli. Všichni známe Manchester City, víme, čeho jsou schopni. Věděli jsme, že musíme obětovat všechno, odehrát skvělý zápas, a to se nám podařilo," netajil spokojenost s výkonem svého týmu Inzaghi.

Haaland na rekord nedosáhl

Interu se navíc podařilo zastavit Erlinga Haalanda, který mohl překonat další rekord. Pokud by norský kanonýr skóroval, stal by se nejrychlejším hráčem v historii, který dosáhl na metu 100 přesných zásahů za evropský klub.

Haaland, který ve čtyřech zápasech Premier League rozvlnil síť hned devětkrát, se během prvního poločasu dostal do několika slibných příležitostí. Yann Sommer nicméně zlikvidoval jeho hlavičku na čáře a později sledoval prudkou přízemní střelu, která jen těsně minula cíl.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

Domácí fanoušci si mohli oddechnout po zakončení Henrikha Mchitarjana. Ten nakonec z nějakých osmi metrů spálil tutovku, po které se jen nevěřícně držel za hlavu. Na druhé straně se o rozruch postaral Ilkay Gündogan, když v posledních vteřinách zápasu dvakrát zblízka hlavičkoval vedle. První střela mířila přímo do brankáře, druhá chvíli před závěrečným hvizdem proletěla těsně nad břevnem.

"Velmi intenzivní zápas proti opravdu silnému soupeři. Je to také špičkový tým, je zvyklý vyhrávat a my jsme věděli, že nás nečeká snadná práce. Nakonec tým podal skvělý výkon, byli jsme velmi blízko ke vstřelení gólu," řekl TNT stoper anglických gigantů Rúben Dias.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Jedním z negativních momentů večera bylo možné zranění Kevina De Bruyneho. Kapitána Citizens zřejmě postihly zdravotní komplikace v závěru prvního poločasu a do druhého dějství už nenastoupil. "Ještě jsem nemluvil s lékaři," nevnesl více světla do celé situace Guardiola.

Manchester City - Inter 0:0