Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Haaland protrhl střelecké trápení na evropské půdě. Lidé mu přejí neúspěch, tvrdí Guardiola

Erling Haaland protrhl svůj gólový půst.
Erling Haaland protrhl svůj gólový půst.AFP
Trenér fotbalistů Manchesteru City Pep Guardiola (52) po vítězství 3:1 na hřišti Young Boys Bern pochválil autora dvou gólů Erlinga Haalanda (23). Španělský kouč si rýpl do kritiků norského kanonýra, který v Lize mistrů skóroval poprvé po pěti zápasech. Guardiola cítí, že lidé Haalandovi přejí neúspěch.

Haaland v minulé sezoně, své debutové v Anglii, nastřílel 52 soutěžních branek v 53 utkáních a pomohl City k tzv. treble za triumfy v Lize mistrů, anglické lize a domácím poháru. V aktuálním ročníku třiadvacetiletý útočník za manchesterský tým zaznamenal "pouze" 11 gólů ve 14 duelech.

"Je pod tlakem kvůli tomu, co se stalo v minulé sezoně. A nejen v ní. Musí dávat sedm gólů každý zápas, a to je nemožné. Ale je šťastný, pořád střílí spoustu branek. Lidi mu po těch 52 gólech přejí neúspěch," citoval Guardiolu klubový web.

Bývalý hráč Salcburku či Dortmundu má v Lize mistrů úctyhodnou celkovou bilanci 37 branek ve 33 utkáních. Před zápasem v Bernu se ale v nejprestižnější klubové soutěži netrefil pětkrát po sobě. Haalandův půst trval celkem 543 minut od gólu na hřišti Bayernu Mnichov v odvetě čtvrtfinále.

Erling Haaland se raduje z gólu do sítě Young Boys Bern.
Erling Haaland se raduje z gólu do sítě Young Boys Bern.AFP

"Možná je tohle správná chvíle v sezoně a odteď bude ještě lepší. Může říct, že je zpátky v Lize mistrů. Jsme spokojeni s tím, jak je hladový. Je to tak skromný kluk, úžasný profesionál a skvělý fotbalista," prohlásil Guardiola.

"V zápasech se více zapojuje do naší hry. Nechci po něm jenom to, aby stál v šestnáctce a střílel góly. Má velkou touhu se zlepšovat a já nepochybuji o tom, že bude lepší," doplnil bývalý trenér Barcelony a Bayernu Mnichov.

Jeho svěřenci se v Bernu prosadili až po změně stran. Ve 48. minutě otevřel skóre Manuel Akanji, za Young Boys odpověděl Meschak Elia, ale poté Haaland proměnil penaltu a v závěru přidal pojistku umístěnou střelou. Obhájci trofeje ve skupině G vyhráli i potřetí výsledkem 3:1.

"Dobrý výsledek, devět (bodů) z devíti. Naše poziční hra byla mimořádná, krátké i dlouhé přihrávky na umělé trávě jsou těžší. Měli jsme šance a odehráli opravdu dobré utkání. Jsme spokojeni s výkonem. Mohli jsme sice dát více branek, ale je důležité si vytvářet příležitosti," dodal Guardiola.

Tabulka základní skupiny G