Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Guardiolu nadchla Sparta při analýzách. Ale v zápase byla jiná, přizpůsobila se nám, mrzelo ho

Jakub Dvořák
Pep Guardiola, doufal, že Sparta bude odvážnější.
Pep Guardiola, doufal, že Sparta bude odvážnější.MI News/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia
PŘÍMO Z MANCHESTERU – Jak řekl už na předzápasové tiskové konferenci – moc toho o Spartě netušil. Když si však plnil povinnosti a analyzoval zápasy Pražanů, dospěl Pep Guardiola (53) k názoru, že se jedná o velmi zajímavý tým. “Vím, jak moc dobří jsou, ale tentokrát se nám přizpůsobili,” mrzelo španělského kouče.

Vodítkem pro trenéra City byly zápasy proti Salcburku (3:0) a Stuttgartu (1:1). V nich sparťané předvedli kvalitní výkon, za který sklidili chválu. A pozorný byl i španělský kouč.

"Když jsem to viděl, říkal jsem si, páni! Jsou opravdu odvážní, hodně poctiví a dobře agresivní. Čekal jsem, že to samé předvedou i u nás," reagoval zaskočene Guardiola na dotaz, zda jeho dobrý dojem ze Sparty trvá i po výsledku 5:0.

"Porazili Salcburk a ve Stuttgartu, který má velmi dobrý tým i trenéra, zase remizovali. A přitom jsme viděli duely Němců na Realu či nyní na Juventusu. Choval jsem ke Spartě velký respekt," pokračoval.

Jenže ne Etihad Stadium už to měli sparťané k podobnému výsledku složité. První půli zvládli lépe než v březnu na Liverpoolu, kde prohráli poločas 1:4, ale nakonec odešli ze hřiště s podobným výsledkem.

Guardiolu však mrzelo, že Sparta přistoupila ke značně defenzivní hře a nechtěla s jeho týmem tolik hrát fotbal.

"Je mi jasné, že proti nám není snadné hrát a to hned z několika důvodů. Sparta byla agresivní. Jenže jakmile jsme měli míč, přizpůsobili se naší hře. Vedli jsme 2:0 a oni nás nenapadali. Proto jsme se tolik netlačili do ofenzivy. Museli jsme si vytvořit prostor."

Výběr Larse Friise však i přes značně zarputilou defenzivu nezatratil. Naopak, zachoval se jako gentleman a Pražany pochválil.

“Angličtí novináři moc od Sparty nečekali. Říkali, že to bude snadné, ale já věděl, že ne. Hrají v dobrém tempu, jejich brankář umí skvěle rozehrávat, mají silné útočníky a neuvěřitelně rychlá křídla. Zaslouží si náš respekt,” dodal bývalý kouč Barcelony či Bayernu.

Manchester City – Sparta Praha 5:0