Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Evropské soupisky: Slavia vynechala na úkor posil Jurečku, novice dopsaly Sparta i Plzeň

Ondřej Lingr byl dopsán na soupisku Slavie pro Evropskou ligu.
Ondřej Lingr byl dopsán na soupisku Slavie pro Evropskou ligu.Profimedia
Fotbalová Sparta dopsala na soupisku pro hlavní fázi Ligy mistrů čerstvou posilu obránce Eliase Cobbauta. Slavia do kádru pro základní část Evropské ligy doplnila dvě nové akvizice, krajního beka či záložníka Simiona Micheze a ofenzivního univerzála Ondřeje Lingra. Nedostalo se naopak na útočníka Václava Jurečku nebo záložníka Petra Ševčíka. Také Plzeň pro stejnou soutěž dopsala posily obránce Svetozara Markoviče a Princeho Adua. UEFA zveřejnila soupisky pro hlavní fázi pohárů na svém webu.

Sparta oproti 4. předkolu Ligy mistrů udělala jen minimum změn. Dánský trenér Lars Friis bude mít k dispozici belgického obránce Cobbauta, naopak vypadl útočník Jan Kuchta, který před pár dny přestoupil do Midtjyllandu. Na soupisce pro hlavní fázi chybí také dlouhodobě zraněný španělský zadák Imanol García.

To Slavia udělala více změn. Vedle Lingra a Belgičana Micheze vrátila na "evropskou" soupisku Conrada Wallema, který ve 3. a 4. předkole Ligy mistrů chyběl. Zdálo se, že norský záložník Eden opustí, nakonec ale zůstal a bude si moci zahrát hlavní fázi Evropské ligy, kam červenobílí po vyřazení od Lille přešli. Po doléčení zranění se oproti kvalifikaci vrací stoper Štěpán Chaloupek.

Naopak vypadl nejlepší střelec posledních dvou ligových sezon Jurečka, který ztratil pevnou pozici v týmu. V předkolech odehrál jen devět minut, byť gólem pomohl k venkovnímu vítězství 1:0 nad Saint-Gilloise. Mimo soupisku oproti kvalifikaci zůstal rovněž středopolař Ševčík, i člen širšího kádru české reprezentace v poslední době zůstává na lavičce Pražanů.

Kvůli delšímu zranění Slavia pro hlavní fázi nezapsala obránce Lukáše Masopusta a vypadla také mladá letní posila Alexandr Bužek. Mimo hru zůstávají kvůli dlouhodobým zdravotním problémům brankář Jindřich Staněk a zadák Tomáš Vlček.

Plzeň pro hlavní fázi Evropské ligy zařadila čerstvé posily ghanského útočníka Adua a srbského obránce Markoviče. Oproti předkolům se dostal na soupisku francouzský krajní bek či záložník Cheick Souaré, který by mohl být po zranění brzy k dispozici. Vrací se také uzdravený záložník Matěj Valenta.

Oproti kvalifikaci naopak vypadli senegalský obránce Cory Séne a nigerijský útočník James Bello. Obránce Robin Hranáč mezi úvodním duelem a odvetou 4. předkola přestoupil do Hoffenheimu a jiný stoper Václav Míka odešel hostovat do Českých Budějovic. Mimo soupisku jsou nadále dlouhodobě zranění nigerijský útočník Rafiu Durosinmi, další ofenzivní hráč Christophe Kabongo a univerzál Jan Sýkora.

Mladá Boleslav pro hlavní fázi Konferenční ligy stihla zařadit novou posilu křídelníka Nicolase Pennera. Mimo soupisku pro evropské soutěže naopak stále zůstává zraněný jiný záložník David Kozel.

Česko bude mít poprvé v historii čtyři kluby ve skupinové či hlavní fázi pohárů. Jako první do základní části, která se bude hrát nově jako jedna liga, vstoupí 18. září Sparta v Lize mistrů doma proti Salcburku.

Program Ligy mistrů