Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dva hráče už nechci vidět, zlobil se majitel FCSB Becali. Sestavy se odteď chystá vybírat sám

Becali se chystá vybírat sestavy FCSB místo trenéra.
Becali se chystá vybírat sestavy FCSB místo trenéra.Profimedia
Čeští fanoušci si více než hráče a trenéra rumunského FCSB budou pamatovat majitele klubu Gigiho Becaliho (66). O jeho charakteru a impulzivním jednání se nesly zkazky už před dvojzápasem a Sparta to nejednou pocítila na vlastní kůži. Kontroverzní prohlášení tak doprovázela nejen první utkání 3. předkola Ligy mistrů, opětovně ale dorazila před odvetou i po ní. Becali si byl jistý, že jeho tým nemůže s Pražany prohrát. O to zklamanější byl po výsledku 2:3 a vyřazení.

Majitel klubu Becali byl rozladěn zejména kvůli výkonu rumunského týmu. Spokojen nebyl zejména s první polovinou zápasu, a tvrdě kritizoval dva hráče – Mariuse Stefanesca a Alexandra Balutu.

Jeho ostrým slovům neunikli ani další. Na paškál si vzal třeba Mihaie Lixandra, Adriana Suta a Joyskima Dawu. Nicméně na první dvojici nenechal podnikatel nit suchou.

"Hráli jsme oslabení o dva hráče. Baluta a Stefanescu s námi nehráli, jako by tam nebyli. Ve fotbale se počítá i to nejmenší, což oni nepřinesli. Ptal jsem se jich, proč jsme nebyli silní s nimi vepředu?" cituje Becaliho web Digisport.ro. "Teď už mě nezajímají. Odteď už budu sestavy dělat jenom já. Nebudu brát ohled na výtky trenérů!" rozčiloval se.

O poločase došlo na jeho přání, trenér Elias Charalambous vystřídal hned trio hráčů. Dolů šel i bývalý hráč Slavie či Liberce a kapitán FCSB Baluta.

Nebyl by to Becali, aby si ještě nerýpnul do soupeře. První poločas byl z pohledu Sparty jako z pohádky. Tři góly, dominance na míči a časté protiútoky, které domácí jen těžko bránili. Rumunský podnikatel měl přesto na vývoj zápasu jiný pohled. 

"Jaký tlak? Vždyť dali branku z rohu, to byl dětinský gól. Dawa jim pak daroval penaltu. Myslím, že jsme byli lepší. Ani v prvním poločase nad námi jasně nedominovali," nechal se slyšet. 

Taky se zlobil na rozhodčího, což by ještě mohlo mít dohru u UEFA. "Dánští rozhodčí pomáhali Spartě, protože má dánského trenéra a hráli za ně dva Dánové. Penaltu jsme měli mít i my. A to nastavení na konci? Vtip, mělo být přidáno minimálně osm minut," zlobil se.

FCSB – Sparta Praha 2:3