Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Druhý krok vstříc milionářské soutěži. Sparta přivítá v rámci 3. předkola Ligy mistrů FCSB

Sparta zvládla druhé předkolo Ligy mistrů s irským Shamrockem.
Sparta zvládla druhé předkolo Ligy mistrů s irským Shamrockem.Profimedia
Fotbalisté Sparty po úspěšném dvojzápase s irským Shamrockem rozehrají v úterý na Letné 3. předkolo Ligy mistrů s FCSB. Pražané si budou chtít udržet stoprocentní bilanci v soutěžní sezoně, všech pět dosavadních zápasů totiž vyhráli. Zároveň se rumunskému soupeři pokusí oplatit osm let staré vyřazení ze stejné fáze kvalifikace soutěže. Souboj dvou úřadujících mistrů svých zemí a rekordmanů v počtu titulů má výkop ve 20:00. Odveta v Bukurešti je na programu příští úterý.

Sparta Praha – FCSB (20:00+audiokomentář)

Svěřenci dánského trenéra Larse Friise prožívají úspěšný vstup do ročníku. V lize jako jediní vyhráli všechna tři úvodní kola, dvakrát porazili ve 2. předkole LM i Shamrock. Sparta si hlavní fázi soutěže zahrála naposledy v sezoně 2005/06, FCSB v ročníku 2013/14.

"Měli jsme plán, který jsme si stanovili a myslím, že jsme byli do této chvíle dostatečně kvalitní. Ano, momentálně jsem spokojený s tím, kde jsme. Jsme připravení bojovat o Ligu mistrů," řekl Friis na tiskové konferenci po páteční ligové výhře 2:0 nad nováčkem Duklou.

Letenští ve čtyřech vzájemných pohárových utkáních nezvítězili. Naposledy se soupeři utkali v sezoně 2016/17 rovněž ve 3. předkole Ligy mistrů, kdy Pražané po domácí remíze 1:1 a venkovní prohře 0:2 vypadli.

"Čeká nás nepříjemný soupeř, ale začínáme doma, což pro nás tentokrát může být výhoda. Doposud jsme většinu zápasů začínali venku, tak se nám to pro jednou otočí. V odvetě nás určitě bude čekat bouřlivá atmosféra, ale podobných zápasů jsme už odehráli hodně, takže to pro nás nebude nic nového," citoval klubový web sparťanského křídelníka Lukáše Haraslína.

"Nyní se však musíme soustředit primárně na domácí zápas, který musíme za podpory našich fanoušků zvládnout. Pevně věřím, že si do odvety povezeme dobrý výsledek. Každopádně nás nečeká nic snadného," uvedl osmadvacetiletý slovenský reprezentant.

FCSB, což je bývalý slavný klub Steaua Bukurešť, prožívá rovněž povedený vstup do sezony. V kvalifikaci LM zvládl dokonce už dvě předkola, nejprve proti sanmarinskému Virtusu a následně s Maccabi Tel Aviv. Ve čtyřech zápasech s nimi neprohrál a tři z nich vyhrál. Navíc má za sebou oproti Spartě delší odpočinek, jelikož jeho víkendový ligový zápas na hřišti Botosani byl odložen. Největším úspěchem klubu je triumf v Poháru mistrů evropských zemí (dnešní LM) v roce 1986 ve finále nad Barcelonou.

Týmy mají jistou minimálně účast v hlavní fázi Konferenční ligy. Vítěz vyzve v závěrečném 4. předkole LM buď Malmö, nebo PAOK Soluň. Poražený se o postup do hlavní fáze Evropské ligy utká s Lincem.

Dvojzápas bude pikantní pro hostujícího záložníka Alexandra Balutu, který v minulosti působil ve Slavii a Liberci. Totéž bude platit pro sparťana Ermala Krasniqiho. Kosovský křídelník přišel v létě na Letnou z Rapidu Bukurešť, předtím působil v Rumunsku i v dresu CFR Kluž.

Ve středu vstoupí do 3. předkola LM i městský rival Sparty Slavie, která v Edenu přivítá belgický tým Union Saint-Gilloise.

Program Ligy mistrů