Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Co ukázala Slavia v Belgii: Jurečka pořád umí dávat góly, vyplatil se ovšem i rváč Chorý

Tomáš Chorý (vlevo) a Václav Jurečka slaví jediný gól zápasu.
Tomáš Chorý (vlevo) a Václav Jurečka slaví jediný gól zápasu.Profimedia
Fotbalisté pražské Slavie mohou dál snít o základní skupině Ligy mistrů. V odvetě 3. předkola soutěže v Belgii vyhráli na stadionu Anderlechtu nad Unionem Saint-Gilloise 1:0, což je po výhře 3:1 v Edenu dovedlo k bezproblémovému postupu. Český vicemistr ofenzivně laděného soupeře takřka nepouštěl do koncovky. Naopak pár minut před koncem se trefil střídající žolík Václav Jurečka a bylo hotovo. Slavia si zahraje play off proti Lille a dva zápasy ji dělí od vysněného cíle.

Neprůstřelný Kinský

Jestli má Slavia na začátku sezony nějakou jistotu, je to fungující defenziva a neprůstřelný brankář Antonín Kinský. V české nejvyšší soutěži ještě mladý gólman nedostal branku. V kvalifikaci Ligy mistrů lovil míč ze své sítě jedinkrát, a to jej ještě překonal spoluhráč Alexandr Bužek.

Kdo čekal, že bude v Bruselu český vicemistr pod tlakem a na Kinského bude pršet jedna střela za druhou, byl na omylu. Jednou míč zazvonil na břevno, když se hlavou snažil prosadit Promise David, zkraje druhé půle vytáhl Kinský skvělý zákrok proti Puertasovi, a to bylo ze strany vážného ohrožení jeho branky vše.

Puertas si ani neškrtnul

Švýcarský záložník Unionu SG Cameron Puertas měl být největším nebezpečím pro Slavii. V Edenu byl skvěle střežený Christosem Zafeirisem, který hvězdu nepustil ani na krok a zápas jí dokonale otrávil. V odvetě byl k vidění podobný obrázek. Živou vodou pokropený Zafeiris přijal znovu roli "hlídacího psa" a hvězda Unionu si opět téměř neškrtla. Mladý slávista šel z placu vyždímaný v 64. minutě s pocitem, že úkol splnil a výrazně se podepsal pod postup Pražanů.

Chorý se vyplatil, Jurečka však pořád umí

Pokud někdo pochyboval o tom, zda se útočník Tomáš Chorý Slavii vyplatí, po soubojích s belgickým soupeřem ve třetím předkole Ligy mistrů musí mít jasno. Tohle byla skvělá investice! V prvním duelu v Edenu dal český reprezentant dvě branky, čímž pomohl sešívaným vybudovat klíčový zápas do odvety.

V Belgii se sice útočník gólově neprosadil, ovšem jediný pohled stačil k tomu, aby každý věděl, jak moc se Chorý o postupový výsledek rval. Explzeňský snajpr odcházel z trávníku zbitý, pokopaný, ovšem šťastný s vědomím, že postup je doma. Za hrdinu byl nicméně střídající žolík Václav Jurečka. Ten sice odehrál v sezoně v porovnání s konkurenty z útoku jen sobotní duel s Olomoucí, jenže v Bruselu vstřelil vítězný gól a ukázal trenérům, že by si zasloužil větší porci minut na trávníku.

Trpišovský si odpustil experimenty

Jestli někdo v minulosti vyčítal kouči sešívaných Jindřichovi Trpišovskému to, že přehnaně rotuje sestavou, tentokrát si musel spokojeně oddechnout. Základní jedenáctka se totiž v porovnání s prvním duelem lišila pouze na jediném postu, když mladíka Prebsla nahradil ve tříčlenné stoperské řadě kapitán Tomáš Holeš, jemuž vypršel trest za červenou kartu. Této změně se však nikdo nemohl divit. Sázka na borce se zkušenostmi z těžkých bitev byla pochopitelná. A vyplatila se.

Union SG – Slavia 0:1