Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Co neminout před zápasem Stuttgart – Sparta: Analýza, expert, pohled na hvězdu i slavný kouč

Spartu čeká ve Stuttgartu elitní tým Bundesligy.
Spartu čeká ve Stuttgartu elitní tým Bundesligy.ČTK / imago sportfotodienst / Pressefoto Rudel / Robin Rudel
Pražskou Spartu čeká další vystoupení v hlavní fázi Ligy mistrů, od 18:45 vyzve ve Stuttgartu druhý tým minulé sezony Bundesligy. V čem tkví největší síla VfB? Kdo je jeho hvězda Deniz Undav? Jak se dá překonat obrana elitního týmu německé nejvyšší soutěže? A který legendární trenér oba soupeře spojuje? Nejen na tyto otázky hledaly před úvodním hvizdem odpovědi Livesport Zprávy.

Utkání Sparty v Lize mistrů je logicky pod drobnohledem fotbalové veřejnosti a speciální pozornost mu věnovala také redakce Livesport Zpráv, která přináší několik exkluzivních materiálů.

Expert o VfB: Nebezpečnější než giganti

Byť na laika nemusí Stuttgart působit světově, opak je pravdou. Jedná se o německého vicemistra a celek, jehož ofenziva je v současném ročníku Bundesligy druhá nejlepší. "Obrana Sparty ale má kvalitu a dobrý systém," říká expert a někdejší zadák Letenských Roman Polom.

Preview zápasu Stuttgart – Sparta Praha.
Livesport

Kanonýr Undav připomíná Müllera

Ještě před čtyřmi lety hrával fotbal na amatérské úrovni, od té doby však nasázel 70 ligových branek v Belgii, Anglii a Německu. Deniz Undav, dnes už forvard se zkušenostmi z Eura, má za sebou pozoruhodný příběh, kterému chybí ještě pár kapitol. Ty německý kanonýr nyní píše v dresu úterního soupeře Sparty.

Deniz Undav a jeho typická oslava gólu.
Deniz Undav a jeho typická oslava gólu.ČTK / imago sportfotodienst / Pressefoto Rudel/Jens Lommel

Kliment: Ze Stuttgartu jde strach

Ve Stuttgartu jednu sezonu působil i současný střelec Olomouce Jan Kliment. "Z výsledků a výkonů Stuttgartu jde trochu strach. V době, kdy jsem byl v klubu, tam všichni mluvili o tom, že se dlouhodobě nedaří a že je snad na Stuttgartu nějaké prokletí. To je teď určitě pryč. Jsem na Spartu zvědavý, realisticky tipuju, že prohraje 1:3," předpověděl pro podcast Livesport Daily.

Jan Kliment hovořil v Livesport Daily i o úterním soupeři Sparty.
Livesport

Analýza: Před stopery VfB vzniká prostor

Po Salcburku čeká Letenské soupeř, který je o level výš. V minulé sezoně skončil Stuttgart na druhém místě za Leverkusenem a za sebou výběr Sebastiana Hoenesse nechal i Bayern Mnichov. Co Pražany na půdě VfB proti jednomu z nejzajímavějších trenérů v Bundeslize čeká? Tomu se v analýze věnoval fotbalový expert Livesport Zpráv Jan Morávek.

Jak Sundermann nastolil na Letné pořádek

Psala se druhá sezona samostatné české ligy a ambicióznímu šéfovi obhájce titulu Petru Machovi se nelíbil pohled na tabulku. V říjnu 1994 totiž byla Sparta až pátá se ztrátou sedmi bodů na Žižkov a Slavii. A tak Mach sesadil Vladimíra Borovičku a nového trenéra si poručil v zahraničí. Rovnou v precizním Německu! Přišel Jürgen Sundermann, jenž se stal prvním zahraničním koučem (kromě Slováků) v nejvyšší soutěži.

Jürgen Sundermann vedl Spartu v letech 1994 až 95.
Jürgen Sundermann vedl Spartu v letech 1994 až 95.ČTK / Michal Doležal

Šimákovy vzpomínky nejen na Německo

Když myslel pouze na fotbal, měl potenciál stát se jednou z nejvýraznějších českých postav v Bundeslize, ale v případě Jana Šimáka to v jeho nejlepších letech byly těžké bitvy s životosprávou a zraněními. Dnes někdejší záložník Hannoveru, Leverkusenu či Stuttgartu předává zkušenosti jako asistent trenéra u rezervy Táborska. V rozhovoru pro Livesport Zprávy hovořil o Spartě i jejím večerním soupeři.

Stuttgart – Sparta Praha (18:45+audiokomentář)