Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Brutální los LM pro Spartu: Manchester City, Inter Milán, Atlético, Leverkusen. A Priske navrch

Aktualizováno
O ušatou trofej bude bojovat 36 klubů.
O ušatou trofej bude bojovat 36 klubů.Profimedia
Fotbalová Liga mistrů zaplnila po středečních odvetách svého závěrečného předkola poslední čtyři ze 36 míst v základní části nového ročníku. Ten se poprvé bude hrát bez tradičních skupin po čtyřech, ty nahradí jedna velká společná tabulka. Na všechny týmy také nově čeká místo šesti zápasů osm, pokaždé s jiným soupeřem. Česko bude reprezentovat pražská Sparta, Slovensko má po 14 letech svého zástupce ve Slovanu Bratislava. Jak dopadl los?

Soupeři Sparty v Lize mistrů: Manchester City, Inter Milán, Leverkusen, Atlético Madrid, Salcburk, Feyenoord, Stuttgart, Brest.

19:04 – Kompetní osmička soupeřů pro Slovan: Manchester City, Bayern Mnichov, AC Milán, Atlético Madrid, Dinamo Záhřeb, Celtic, Stuttgart, Girona.

19:02 – Nejschůdnější zápas? Haraslín a spol. budou hostit na Letné francouzský Brest, který je poprvé nejen poprvé v Lize mistrů, nýbrž i v pohárech vůbec.

19:01 – Sparta pojede dvakrát do Německa. Po Leverkusenu ji čeká ještě cesta do Stuttgartu.

18:58 – Ze třetího osudí jí pak los k domácímu utkání přisoudil Salcburk.

18:55 – Dojde i na nesmírně pikantní duel. Sparta poletí do Rotterdamu, jejž trénuje její bývalý kouč Brian Priske. Obraně pak šéfuje její bývalý hráč Dávid Hancko.

18:45 – Svěřence Larse Friise čeká mimořádně těžký trojboj. Jako třetí dostali v minulé sezoně v lize neporažený Leverkusen. Mají tak mistra Anglie, Itálie i Německa v útoku s bývalými sparťany Patrikem Schickem a Matějem Kovářem.

18:43 – A opět má Slovan stejného soupeře jako Sparta, Atlético jej přivitá na svém stadionu.

18:40 – Český šampion se dál může těšit na domácí duel s Atlétikem Madrid. 

18:33 – Slovan dostal z prvního koše Bayern Mnichov a také duel proti Manchesteru City, na nějž se může těšit v Bratislavě.

18:30 – Jako první v historii vylosoval program dvojici Manchester City – Sparta. Českého mistra čeká duel proti loňskému vítězi trofeje, poletí do Anglie. Na Letnou přijede Inter Milán.

18:28 – Samotný akt se blíží. V prostřizích se postupně představují nejvýše nasazení z 36 účastníků základní fáze. Český fotbal může těšit, že má ve slavné společnosti díky Spartě zastoupení. Naposledy se mezi elitou představila před dvěma lety Plzeň.

18:22 – Protože každý klub bude hrát osmkrát s někým jiným, je velmi komplikované okamžitě sestavit jízdní řád celé základní části. Organizátoři oznámí jen soupeře pro všechny účastníky a to, zda se s nimi utkají doma či venku. Kompletní a přesný program včetně pořadí duelů bude zveřejněn až během soboty. UEFA humorným ironizujícím předtočeným filmovým klipem s Ibrahomovicem či Buffonem dala najevo, že vnímá, že novinka bude pro fotbalové prostředí složitá.

18:16 – Proces pak bude pokračovat stejným způsobem s koši číslo dva až čtyři. Pro automatizovaný software byla učiněna dvě omezení. Klubům nemůže být v ligové fázi přidělen soupeř ze stejné země. Navíc každý smí hrát maximálně se dvěma soupeři z jedné národní asociace. Vedle toho software sám zkontroluje, že nemůže nastat tzv. "mrtvý bod" a pro týmy, které budou vylosovány později, zůstávají i přes tato dvě omezení stále soupeři.

18:11 – Los začne devíti týmy z prvního koše podle klubového koeficientu. Jsou jimi Real Madrid, Manchester City, Bayern Mnichov, Paris Saint-Germain, Liverpool, Inter MilánDortmund, Lipsko a FC Barcelona. Pomocí softwaru budou každému z nich během několika sekund náhodně přiděleni dva soupeři z košů jedna až čtyři a také bude okamžitě známo, ve kterých zápasech bude mít mužstvo výhodu domácího prostředí.

18:08 – Mezi desítkami pozvaných hostů je i nejlepší střelec historie Ligy mistrů Cristiano Ronaldo. Ten si přišel na pódium pro cenu právě za svůj celoživotní přínos soutěži a za všechny rekordy, které v ní překonal. "Mám s Cristianem problém. Nehraje v nejlepší soutěži světa," popíchl Portugalce prezident UEFA Aleksander Čeferin v narážce na to, že Portugalec už v Lize mistrů nepůsobí.

18:03 – Slavnostní večer v monackém kongresovém centru Grimaldi Forum otevřela půvabná velšská operní pěvkyně Katherine Jenkinsová, která přednesla slavnou a podmanivou znělku Ligy mistrů. Nervozita v sále pomalu stoupá.

Vše o Lize mistrů 2024/25: Nový formát, termíny, finále v Mnichově