Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona tlaku nepodlehla. Hraje se o každý gól, uvědomuje si Raphinha

Raphinha je jednou z klíčových postav Barcelony.
Raphinha je jednou z klíčových postav Barcelony.TASR / AP Photo / Joan Monfort
Barcelona před dvěma týdny prohrála úvodní duel nové sezony Ligy mistrů proti Monaku 1:2. Po skvělém startu do LaLigy, kdy zaznamenala sedm výher v řadě, nezvládla o víkendu ani střetnutí v Osasuně a utrpěla nečekanou porážku 2:4. Raphinha (27), který byl včera jednou z hvězd proti Young Boys řekl, že jednoznačný výsledek 5:0 byl pro tým velmi potřebnou vzpruhou. 

Barcelona – Young Boys 5:0

"Věděli jsme, že v tomto novém formátu Ligy mistrů musíme po prohře rychle udeřit. A to jsme také udělali. Víkendová ligová porážka na nás vytvořila další tlak, tým ale zareagoval dobře a já jsem na náš výkon hrdý. Na této úrovni se počítá nejen každý bod, ale také každý vstřelený gól, takže čím více, tím lépe," řekl produktivní brazilský útočník pro španělskou platformu Movistar Plus.

Kouč Hansi Flick se svým svěřencem ohledně důležitosti brankového rozdílu v novém formátu souhlasil. Navzdory pochvale se však domnívá, že je stále na čem pracovat.

"Musíme trochu zlepšit vstupy do utkání, být od začátku dynamičtější. S přibývajícími minutami se to ale zlepšuje. Jsem spokojený s Raphinhou, který hrál opravdu dobře, nemůžeme ale vypíchnout jen jednoho, nejdůležitější je hrát jako tým. Jednotlivci mohou hrát dobře jen tehdy, když stejně dobře hrají i jejich spoluhráči," okomentoval.

Barcelona v neděli cestuje do Baskicka, čeká ji zápas s Alavésem. Po reprezentační přestávce se utká se Sevillou, poté bude 23. října hostit Bayern Mnichov a o tři dny později změří síly s úhlavním rivalem Realem.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform