Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Čtvrté zahraniční angažmá. Simič se upsal Eibaru, v Baskicku okusí druhou španělskou ligu

Stefan Simič si vyzkouší čtvrté zahraniční angažmá.
Stefan Simič si vyzkouší čtvrté zahraniční angažmá.Profimedia
Český fotbalový obránce Stefan Simič (28) se po angažmá v Hajduku Split stěhuje do Španělska, kde bude hrát druhou ligu za Eibar. Aktuálně poslední tým tabulky oznámil na svém webu, že s pražským rodákem chorvatsko-bosenského původu podepsal smlouvu do konce sezony s opcí na další rok.

Odchovanci Slavie Simičovi v létě vypršela čtyřletá smlouva v Hajduku, do něhož přestoupil v červnu 2019 z AC Milán a s nímž v uplynulých dvou sezonách získal Chorvatský pohár. V Itálii působil už od roku 2012 po odchodu do mládežnického týmu FC Janov. Rok nato jej získal milánský velkoklub, ve kterém hrál pravidelně za béčko, ale za první tým nastoupil k jedinému soutěžnímu utkání a místo toho putoval po hostováních ve Varese, v belgickém Mouscronu, Crotone a ve Frosinone.

V české lize nemá Simič na kontě ani jeden start, ale prošel všemi mládežnickými reprezentacemi. Dva zápasy odehrál i za seniorský A-tým, ten poslední v říjnu 2019 v přípravě proti Severnímu Irsku (2:3).

Poslední čtyři sezony strávil Stefan Simič v Hajduku Split.
Poslední čtyři sezony strávil Stefan Simič v Hajduku Split.Livesport

Eibar v minulé sezoně La Ligy 2 obsadil páté místo, ale neuspěl v play off o postup. V novém ročníku má baskický klub po pěti kolech na kontě jen tři body a s nejhorším skóre uzavírá dvaadvacetičlennou tabulku.

Program La Ligy 2