Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zpátky domů. Gündogan opouští Barcelonu už po roce, zase oblékne dres Manchesteru City

Německý záložník se vrací tam, kde prožil nejlepší léta.
Německý záložník se vrací tam, kde prožil nejlepší léta.Martin Rickett / PA Images / Profimedia
Ilkay Gündogan (33) se po jednom roce vrátil do Manchesteru City. Německý záložník před několika dny požádal o odchod z Barcelony a katalánský klub mu vyšel vstříc, anglický šampion ho získal zdarma.

Rovněž Barcelona loni nemusela platit odstupné, s fotbalistou podepisovala kontrakt na dva roky a Gündogan odehrál celkem 51 zápasů, v nichž si na své konto připsal i pět branek. Hodně spekulací vyvolala již jeho absence v nominaci na sobotní utkání ve Valencii. Trenér Hansi Flick vše zdůvodnil zraněním, tisk i tak neustával ve spekulacích a dnes došlo na rozuzlení.

Bývalý německý reprezentant s Manchesterem City podepsal jednoletý kontrakt s opcí na dalších dvanáct měsíců a pokusí se navázat na dřívější úspěchy. S Citizens během sedmi let vybojoval hned pět anglických titulů, dva triumfy v FA Cupu a čtyři v Ligovém poháru. Na rozloučenou přidal vytoužený triumf v Lize mistrů.

"Všichni moc dobře vědí, jaký respekt chovám k manažerovi, je to nejlepší manažer na světě a díky každodenní práci pod ním se neustále zlepšujete. Upřímně, už se nemohu dočkat, až znovu obléknu dres Citizens," poukázal na jeden z hlavních důvodů k návratu.

Gündogan za Manchester City odehrál 304 zápasů a nastřílel 60 branek. "Těch sedm let bylo plných spokojenosti na hřišti i mimo něj. Barcelonu opouštím ve složité situaci, ale jestli můj odchod pomůže klubu po finanční stránce, tak nebudu tolik smutný," dodal.