Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zlatá křídla z Eura spolu i v Barceloně? Katalánci usilují o podpis Nica Williamse

Barcelona plánuje projekt složený z nadějných Španělů.
Barcelona plánuje projekt složený z nadějných Španělů.RFEF
Dravost mladých křídelníků Lamineho Yamala (17) a Nica Williamse (22) byla klíčem k úspěchu Španělska na mistrovství Evropy. Barcelona si prvního zmiňovaného střeží jako oko v hlavě, zároveň silně usiluje o zisk forvarda Bilbaa. Ten má výstupní klauzuli pohybující se kolem 58 milionů eur (asi 1,47 miliardy korun), klíčové budou ale také platové požadavky hráče.

Partnerství novopečených šampionů v La Roja by se mohlo zopakovat i na klubové úrovni. Barcelona zájem o hráče Bilbaa neskrývá, vzhledem k jeho skvělým výkonům ale má další zájemce i z Premier League. Prezident La Ligy Javier Tebas ujistil Katalánce, že pokud budou nadále jednat zodpovědně ve své finanční situaci, podpisu mladíka nebude nic bránit. Tato utvrzující slova byla definitivním impulsem pro Barcu ke stupňování snahy o začlenění Williamse do jejich kádru pro blížící se sezonu.

Blaugranas by znovushledáním křídelníků posílili projekt založený na mladých Španělech. V týmu je již teď jen ve středu zálohy Gavi, Pedri či Fermín López. Hodnotné mladíky v obraně pak zastupuje Alejandro Balde či Pau Cubarsí, který je dalším 17letým talentem se zkušenostmi z A-týmu. Z hostování se navíc vrátili Eric García, jenž znásobil svou hodnotu kvalitní sezonou v Gironě, a v Brightonu méně úspěšný Ansu Fati.

Kromě výstupní klauzule bude u Williamse finančně náročné i zajištění přijatelného platu. Bilbao je proslulé tím, že zaměstnává výhradně hráče z Baskicka, čímž výrazně ušetří na nákladech za přestupy. Můžou si tak dovolit své fotbalisty hýčkat – stávající plat opěvovaného křídelníka se má pohybovat kolem 10 milionů eur ročně (asi 250 milionů korun). Jistotou je, že ve své nové štaci si forvard bude chtít polepšit.

Podle novináře Gerarda Romera se tuto středu 17. července uskutečnila v Zaragoze schůzka mezi sportovním ředitelem Decem a hráčovým agentem, na níž se jednalo o možných podmínkách podpisu. Bilbao je však údajně z probíhajících diskuzí rozladěné, nepociťuje dostatek respektu. Očekává se tak, že nebudou příliš ochotní vyjednávat. Při uplatnění výstupní klauzule sice souhlas ani udělovat nemusí, Barce však bude záležet i na dohodnutí rozumného splátkového kalendáře.

U stávajícího zaměstnavatele je Williams spokojený díky rostoucím ambicím klubu a faktu, že v základní sestavě pravidelně nastupuje se svým bratrem Iňakim.

Další přestupy a spekulace