Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zápas nám vůbec nevyšel, musíme hrát víc jako tým, řekl Ancelotti po remíze s Mallorkou

Carlo Ancelotti nebyl spokojený s výkonem svých svěřenců.
Carlo Ancelotti nebyl spokojený s výkonem svých svěřenců.AFP
Fotbalisté Realu Madrid na úvod nového ročníku La Ligy remizovali s Mallorcou 1:1 a za obhajobou titulu vystoupili rozpačitým výkonem. Trenér Carlo Ancelotti (65) proto po utkání nemohl být spokojený. "Měli jsme si počínat mnohem lépe, máme štěstí, že jsme neprohráli," prohlásil zkušený italský kouč.

Mallorca –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Real Madrid 1:1

Ancelottimu se výkon jeho svěřenců na Mallorce vůbec nepozdával. "Nejsem spokojený. Nechci se na nic vymlouvat. Měli jsme si počínat lépe, k zápasu jsme vůbec nepřistoupili dobře. Na druhou stranu víme, že nám ten zápas může pomoct do budoucna. Můžeme si z něho hodně odnést."

Italský stratég viděl mezery hlavně v obranné hře svého týmu. "Zápas jsme začali dobře, ujali jsme se vedení a hru jsme vcelku kontrolovali. Ve druhém poločase nám chyběla rovnováha mezi obranou a útokem, což nás nakonec mohlo stát všechny body," připustil Ancelotti.

"Nebyl to dobrý zápas. Jsme velmi ofenzivní tým, ale to neznamená, že můžeme zapomínat na obranu. Ta je pro nás stejně důležitá jako útok," dodal trenér, který v minulé sezoně dovedl Real k ligovému titulu i poháru pro vítěze Ligy mistrů.

I přes nespokojenost s vývojem Ancelotti dlouho věřil své základní sestavě. Za úvodních 87 minut sáhl k jedinému střídání. Těsně před koncem pak poslal na hřiště Ardu Gülera, Brahima Díaze a Lucase Vázqueze, na vstřelení vítězného gólu už ale zbývalo málo času.

"Možná jsem mohl střídat dřív, ale viděl jsem to tak, že hráči ze základní sestavy stále mohou týmu něco dát. Každý na to má svůj vlastní názor. Vloni jsem na startu sezony taky příliš nestřídal. Se startem Ligy mistrů ale přijde víc možností pro hráče z lavičky,” řekl Ancelotti.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Svěřenci Carla Ancelottiho nedokázali na úvod nového ročníku zvítězit poprvé v šesti sezonách pod jeho taktovkou. Remízou odstartoval Real novou sezonu ve 21. století poprvé. "Měli jsme se na zápas víc soustředit, být více pohromadě. Nebyl to fyzický problém, ale mentální," prozradil Ancelotti.

“Vůbec jsme nefungovali jako tým. Nejmarkantnější to bylo při napadání, které nám vůbec nevycházelo. Snaha o zisk míče je problémem všech, ne jen útočníků, záložníků nebo obránců. Tohle hráči musí pochopit. Musíme zlepšit kolektivní nasazení,” dodal zkušený kouč na závěr. 

Tabulka La Ligy