Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Yamal touží v Barceloně zářit do konce kariéry. Chci se stát legendou klubu, prohlásil

Mladý talent Lamine Yamal Barcelonu opouštět nechce.
Mladý talent Lamine Yamal Barcelonu opouštět nechce.Alex Caparros / Getty Images Europe / Getty Images via AFP
"Doufám, že Barcelonu nikdy neopustím, chci se stát legendou klubu," řekl v populárním pořadu "El Hormiguero" na španělské soukromé televizi Antena 3 španělský zázrak Lamine Yamal (17). V Barceloně debutoval v 15 letech a klíčovým hráčem katalánských gigantů se stal už v loňském dubnu. Po vydařeném Euru získal zaslouženou slávu od fotbalových nadšenců z celého světa, chce ale zůstat klubu věrný a napodobit odkaz Lionela Messiho (37).

Talentovaný mladík, který v červenci oslavil sedmnácté narozeniny, sehrál pro svou zemi při rekordním čtvrtém titulu na Euru 2024 klíčovou roli. Stal se nejmladším fotbalistou, který kdy hrál a skóroval jak v historii soutěže, tak i v seniorském tým Španělska. Po letní euforii, kdy okouzlil nejednoho fotbalového fanouška, nabídky do katalánské metropole pochopitelně přicházely. Jedinou potvrzenou byl ale návrh ve výši 250 milionů eur z PSG.

Vedení klubu ale tučný obnos odmítlo a sám Yamal fanouškům slíbil, že se mu na Camp Nou líbí a nikam se nechystá. Je nejzajímavějším hráčem mládežnické akademie, což mu dokonce vyneslo srovnání s dalším absolventem La Masie Lionelem Messim. "Být srovnáván s nejlepšími v historii je neuvěřitelné a znamená to, že něco děláte dobře, já se ale snažím být sám sebou. Chci aby si mě pamatovali jako Lamine Yamala," prohlásil mladý Španěl.

Yamal a jeho bilance v Barceloně.
Yamal a jeho bilance v Barceloně.Livesport / AFP

Se slávou získanou skvělými výkony na Euru, mezi něž patřil i úžasný gól při semifinálové výhře nad Francií, se prý vyrovnává dobře. "V klubech, jako je Barca vás od mládí připravují psychologové, mě už od dětství. Těším se na budoucnost," odpověděl. "Od mistrovství Evropy jsou všichni šťastnější, lidé se více usmívají. Byl to sen," dodal. 

Nalákat do klubu chce i svého reprezentačního spoluhráče Nica Williamse. Dvaadvacetiletého křídelníka žadonili i fanoušci, dokonce v létě na uskutečnění přestupu symbolickými částkami přispívali. "Je to dobrý přítel, rád bych s ním hrál. Ale záleží na Nicovi, jestli se k Barce připojí už v příští sezoně," prohlásil barcelonský poklad.

Yamal a Lewandowski táhnou Barcelonu.
Yamal a Lewandowski táhnou Barcelonu.Opta by Stats Perform

Yamalovi i Barceloně se na začátku nové sezony daří, s dvanácti body okupují čelo tabulky, k čemuž mladý talent pomohl gólem a čtyřmi asistencemi. Po reprezentační pauze je čeká nedělní utkání s Gironou.

Girona – Barcelona (neděle, 16:15)