Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Yamal? Je paráda ho sledovat. Mohl by se zapsat do historie, myslí si David Silva

Lamine Yamal září za Barcelonu i reprezentaci Španělska
Lamine Yamal září za Barcelonu i reprezentaci ŠpanělskaFC Barcelona
Někdejší výborný španělský záložník David Silva (38) se v rozhovoru pro list AS vyjádřil na adresu komety Barcelony Lamina Yamala (17). Dle jeho slov má talentovaný mladík všechny předpoklady k tomu, aby se nesmazatelně zapsal do historie tohoto sportu.

Silva v minulosti oblékal klubové barvy Manchesteru City a Realu Sociedad a ve své době byl považován za výjimečného hráče. Věku ale neporučí nikdo a i on musel už pověsit kopačky na hřebík. Nejlepší léta své kariéry strávil na Etihad Stadium a pochlubit se může celou řadou cenných trofejí. 

Fotbal miluje i nadále a jak sám přiznal, pozornost věnuje i novým talentům, kterým budou patřit nadcházející roky. "Dalšího jako on tu teďka nevidím. Je stále tak mladý, přesto hraje s obrovským sebevědomím,“ nechal se slyšet Silva na adresu Yamala, který si publikum získal na svou stranu nejen díky výkonům v barvách katalánského giganta, ale i španělského národního výběru, s nímž letos oslavil triumf na Euru.

"Doufám, že bude takhle pokračovat i nadále, protože má potenciál se stát jedním z nejlepších hráčů všech dob. Neměl by na něj být ale vyvíjen tlak. Všichni asi víme, jak složité je hrát ve stresu a pod tíhou velkých očekávání, zároveň také není snadné si dlouhodobě udržet vysokou úroveň. Lamine má obrovské kvality a talent. Je paráda jej sledovat v akci,“ dodal Silva.