Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Výrazné zlepšení Barcelony? Spím dobře, hlásí Ancelotti před El Clásikem

AFP
Carlo Ancelotti si z dobré formy Barcelony nic nedělá.
Carlo Ancelotti si z dobré formy Barcelony nic nedělá.Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Barcelona v posledních zápasech nabrala výbornou formu. Před El Clásikem smetla Bayern Mnichov 4:1 a natáhla vítěznou sérii na čtyři zápasy. V aktuální sezoně Katalánci ztratili pouze dvakrát a drží se v čele LaLigy. V táboru madridského Realu ale jejich skvělá bilance příliš vzrušení nezpůsobuje. "Ze spánku mě to nebudí," prohodil trenér královského celku Carlo Ancelotti (65).

Barcelona míří na Santiago Bernabéu s tříbodovým náskokem na druhý Real, ve španělském hlavním městě ji ale čeká těžká prověrka. Madridský celek ve španělské lize neprohrál 42 zápasů a útočí tak na rekord Katalánců, kteří v letech 2017 a 2018 neprohráli třiačtyřicetkrát.

Blaugranas navíc do nejprestižnější domácí bitvy vstupují obtěžkáni negativní bilancí z minulého ročníku, v němž na rivala nestačili v obou ligových duelech. V aktuálním rozpoložení však mohou myslet výš. "Je pravda, že se jim daří velmi dobře. V zápase, jako je Clásico, tedy v derby, je ale těžké ukázat na favorita. Rozhodně mi to nebrání v klidném spánku," řekl Carlo Ancelotti na předzápasové tiskové konferenci.

Livesport Daily #375: El Clásico je největší fotbalový zápas na světě, osloví až 3 miliardy lidí, tvrdí Šifta
Livesport

Třemi brankami se na posledních dvou výhrách nad Barcelonou podílel Jude Bellingham. V aktuálním ročníku ale na první gól čeká. "Loni nám po odchodu Benzemy chyběl střelec, Bellinghamovy góly nám tak pomohly tuto ztrátu mezeru zacelit. V aktuální sezoně ale takový problém nemáme, protože jsme přivedli útočníka, který dokáže vstřelit 30, 35, 40 gólů. Důležité je, že Bellingham odvádí svou práci," řekl Ancelotti.

Oči fanoušků budou směřovat na Kyliana Mbappého, kterého čeká první El Clásico v kariéře. Francouzský střelec přišel do Madridu v létě z PSG, před velkým zápasem je však uvolněný. "Je velmi klidný. Proti Barceloně hrál ve své kariéře mnohokrát. Ví, co má dělat," prohlásil italský manažer. 

Real Madrid – Barcelona (sobota, 21:00)