Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Viníciusovo chování může být pro Real velkým problémem. Nepomohla ani promluva od Ancelottiho

Vinícius je opět středem negativní pozornosti.
Vinícius je opět středem negativní pozornosti.ALBERTO GARDIN / Nur Photo via AFP
Hráči Realu Madrid po těsné výhře nad Alavésem nešetřili kritikou, nelíbili se jim především čtyři žluté karty za nesportovní chování. Na druhé straně bylo rozhořčení ještě větší, Endrick (18) se vyhnul červené kartě za kopnutí soupeře a Vinícius Júnior (24) unikl druhé žluté za protesty. Carlo Ancelotti (65) i spoluhráči se horké hlavy brazilského talentu obávají, kouč si ho dokonce pozval na kobereček, avšak bez výsledku.

Trenér Ancelotti svým svěřencům vynadal po zápase s Alavésem i veřejně. Řekl, že na hřišti musí přestat s podobnými stížnostmi, není to totiž ojedinělá situace. Nejraději zápas komentuje právě Vinícius. Brazilec se se štěstím vyhnul druhé žluté za očividný nesouhlas se šestiminutovým prodloužením duelu, smál se čtvrtému rozhodčímu do tváře a sarkasticky tleskal. 

Španělský deník Diario AS upozorňuje, že ve své kariéře posbíral už 49 žlutých karet, ale ze hřiště byl vykázán pouze dvakrát, jednou ještě v mládežnickém dresu Castilly a podruhé za A-tým proti Valencii, ale tato červená byla následně disciplinární komisí zrušena. Existují určité obavy, že by jeho horká hlava mohla být pro Real problémem v nedělním madridském derby na stadionu Atlétika.

Podle španělského deníku Sport se Ancelotti snažil brazilskému křídelníkovi s chováním na hřišti pomoci a o rizicích protestů proti rozhodčím s ním soukromě mluvil. O totéž se snažil i asistent trenéra Davide Ancelotti, opět neúspěšně. Změnit jeho vystupování se tedy zdá být více než obtížné. 

Několikrát bylo zřejmé, že i spoluhráči jsou z Viníciových výstřelků frustrovaní a přirozeně se obávají, že se dostane do dalších problémů, což jim situaci na hřišti rozhodně neulehčí.

Pocit křivdy a nespravedlnosti v něm může pramenit také z toho, že se nejednou stal terčem rasismu a nadávek ze strany diváků. Kouč však poznamenal, že se rodák z Ria de Janeira bude muset uklidnit bez ohledu na to, co se v minulosti stalo, protože každý rozhodčí ho za podobné excesy žlutou kartou odmění.