Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vinícius Jr. je na začátku sezony z formy. Jeden gól z penalty i trápení v barvách Brazílie

Viníciusovi se na startu nové sezony příliš nedaří.
Viníciusovi se na startu nové sezony příliš nedaří.Profimedia
Ačkoliv je Vinícius Júnior (24) aspirantem na Zlatý míč, po příchodu Kyliana Mbappého (25) se mu úvodní soutěžní zápasy v dresu Realu Madrid příliš nevydařily. Jinak tomu nebylo ani v brazilské reprezentaci, fanoušci dokonce požadovali vyřazení útočníka ze základní sestavy pro duel s Paraguayí. Nic takového se ale nestalo.

Brazilský útočník je sice kandidátem na Zlatý míč, start letošní sezony mu ale dle očekávání rozhodně nevyšel. V evropském Superpoháru si sice připsal asistenci a stejnou měrou přispěl i v úvodním kole LaLigy, jenže spolupráce s Kylianem Mbappém zatím nefunguje podle představ.

Jedinou branku si Vinícius připsal při remíze 1:1 s Las Palmas, když proměnil penaltu. Web Diario AS poukazuje především na to, že zatímco loni Brazilec využil čtvrtinu všech velkých příležitostí k brance, v letošním ročníku je zatím na devíti procentech.

Porovnání Viníciuse a Mbappého v LaLize
Porovnání Viníciuse a Mbappého v LaLizeOpta by Stats Perform

Nic na tom nezměnila ani reprezentační přestávka, po které se Vinícius do Madridu vrací s kritikou v zádech. Po nepřesvědčivém výkonu s Ekvádorem odehrál celé utkání i proti Paraguayi. Do statistik se ale nezapsal a někteří brazilští fanoušci žádali o vyřazení útočníka Bílého baletu ze základní sestavy.

Na mezinárodní úrovni své kvality dosud skutečně příliš neprokázal, v pětatřiceti duelech se trefil jen desetkrát. Fanoušky si zatím nezískal ani svými poznámkami o tom, že Španělsko by mělo přijít o světový šampionát 2030, pokud se v zemi nezlepší situace spojená s rasismem.

V létě se také hovořilo o obrovském zájmu ze Saúdské Arábie, a je otázkou, zda i to nepřispělo k jeho aktuálnímu rozpoložení. Už v sobotu ale může Vinícius kritikům odpovědět, na půdě Realu Sociedad jej každopádně nečeká nic jednoduchého.