Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid díky dvěma penaltám skolil Real Sociedad, Espaňol s Králem v sestavě porazil Alavés

Aktualizováno
Mbappé dal druhý gól Realu Madrid.
Mbappé dal druhý gól Realu Madrid.Ander Gillenea / AFP
Villarreal v 5. kole španělské LaLigy potvrdil výborný vstup do nového soutěžního ročníku a Mallorku na jejím hřišti porazil 2:1. Z dosavadních zápasů tři vyhrál a ve dvou remizoval. Domácí dohrávali utkání od 69. minuty v oslabení, neboť červenou kartu obdržel obránce Toni Lato (26). Espaňol přehrál Alavés 3:2, za domácí odehrál celé utkání Alex Král (26). Tři body bral i Real Madrid, jenž večer porazil Real Sociedad 2:0.

Real Sociedad – Real Madrid 0:2

Vstup do utkání zastihl v lepším rozpoložení domácí, kteří svého věhlasného soka zaskočili aktivní hrou a vypracovali si i řadu šancí, jenže hned třikrát trefili břevno. Největším smolařem byl v tomto ohledu Luka Sučič, jenž brankovou konstrukci trefil ve dvou z těchto případů.

V 58. minutě se tak o slovo přihlásili Madridští. Arda Güler z hranice pokutového území vypálil ránu, kterou rukou srazil do zámezí Sergio Gómez. Hosté se proto dočkali pokutového kopu. Jeho exekuce se ujal Brazilec Vinícius Júnior a z puntíku poslal Real Madrid do vedení.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Zhruba o čtvrt hodiny později byl střelec první branky nedovoleným způsobem poslán v soupeřově vápně k zemi a Los Blancos za to dostali další možnost prosadit se z penalty. To se tentokrát podařilo Kylianu Mbappému. Domácí už se na zvrat nezmohli, Bílý balet tak nadále drží sérii neporazitelnosti v lize. Ta čítá úctyhodných 18 zápasů.

Mallorca – Villarreal 1:2

Hosté šli do vedení ve 27. minutě zásluhou obránce Logana Costy, jenž se prosadil poprvé po letním přestupu z francouzského Toulouse. Domácí srovnali 12 minut po poločase, když si kapitán Žluté ponorky Raúl Albiol srazil centr Takumy Asana do vlastní sítě.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Mallorca hrála od 69. minuty bez vyloučeného Lata. Villarreal využil přesilovky až díky bleskurychlé akci ze čtvrté nastavené minuty, na jejímž konci skóroval Ayoz Pérez a s třemi góly je hned za nejlepším střelcem soutěže Polákem Robertem Lewandowským z Barcelony.

Espaňol – Alavés 3:2

Utkání rozhodl hattrick Javiho Puada. Ten odstartoval svou střeleckou show v 21. minutě, když do sítě usměrnil Tejerův střílený centr. Hosté odpověděli v 35. minutě gólem Conechnyho, jenž se v novém dresu prosadil poprvé od letního přestupu z argentinského klubu Godoy Cruz.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po opětovné spolupráci Tejera a Puada obnovil Espaňol své vedení v 56. minutě a o devět minut později dovršil šestadvacetiletý útočník hattrick gólem z penalty. Hosté reagovali už jen Tenagliovým snížením z 68. minuty.

Nováček ligy Espaňol potřetí za sebou neprohrál a se ziskem sedmi bodů je v tabulce na sedmém místě. Alavés má stejný počet bodů a je o příčku výš.

Sevilla – Getafe 1:0

Domácí celek dohrával zápas od 87. minuty oslabený o vyloučeného obránce Sancheze, ale koncovku, která nabídla čtrnáctiminutové nastavení, zvládl. Zápas vyhrál díky zásahu Jesuse Navase a slaví první vítězství v této sezoně. Naopak Getafe na něj i dál čeká.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka LaLigy