Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Velká ztráta pro Barcelonu. Ter Stegen si vážně poranil koleno a bude chybět do konce sezony

Aktualizováno
Ter Stegen musel okamžitě do nemocnice.
Ter Stegen musel okamžitě do nemocnice.TASR / AP Photo / Alberto Saiz
Fotbalistům Barcelony bude až do konce aktuálního ročníku chybět brankářská jednička Marc-André ter Stegen (32). Barcelona v prohlášení potvrdila, že německý gólman bude Hansi Flickovi a spol. scházet minimálně osm měsíců poté, co si v utkání proti Villarrealu poranil koleno.

Dvaatřicetiletý Ter Stegen se zranil těsně před přestávkou nedělního zápasu. V brance ho pak nahradil Iňaki Peňa a Barcelona vyhrála 5:1. Ze stadionu převezla Ter Stegena sanitka do nemocnice, kde se potvrdila vážnost zranění.

"Marc ter Stegen má úplnou rupturu čéškové šlachy v pravém koleni. Dnes odpoledne podstoupí operaci, po níž bude předložena nová lékařská zpráva," stojí v prohlášení katalánského klubu.

Vzhledem k tomu, jak dlouho bude Ter Stegen svým spoluhráčům chybět, se očekává, že se vedení klubu v zimním přestupovém období pokusí získat relevantní náhradu.

Podle španělského deníku Marca se v hledáčku Barcelony mohou objevit jména jako Loris Karius, Jordi Masip, Keylor Navas nebo dokonce Tomáš Vaclík, jenž má se španělským fotbalem hodně zkušeností. V minulosti hájil bránu Sevilly a Albacete.

Ter Stegen bude chybět také německé reprezentaci, kde se teprve nedávno stal jedničkou poté, co v národním týmu skončil Manuel Neuer z Bayernu Mnichov. "Je to pro nás obrovský šok. Marc nám bude hodně chybět nejen na hřišti, ale i mimo něj," uvedl kouč Julian Nagelsmann.

Německá média okamžitě začala spekulovat, kdo Ter Stegena v reprezentaci nahradí. Agentura SID uvedla, že nejlepší variantou je Neuerův návrat. Osmatřicetiletý mistr světa z roku 2014 nechtěl podle agentury situaci komentovat.

Villarreal – Barcelona 1:5