Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Valencia zaskočila Gironu a dosáhla na první vítězství, Krejčí hrál poprvé v základu

Arnaut Danjuma se snaží odehrát balon před dotírajícím Thierrym Correiou.
Arnaut Danjuma se snaží odehrát balon před dotírajícím Thierrym Correiou.AITOR ALCALDE / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Valencia v šestém kole La Ligy dokázala vybojovat první vítězství v sezoně, když doma porazila Gironu 2:0. Ladislav Krejčí (25) nastoupil v nejvyšší španělské soutěži poprvé v základní sestavě a v obraně katalánského klubu celé utkání. Girona v součtu se středeční porážkou v Lize mistrů v Paříži prohrála třetí zápas v řadě.

Valencia – Girona 2:0

Valencia, která je šestinásobným mistrem LaLigy, začala sezonu ziskem pouhého jednoho bodu z úvodních pěti zápasů. Girona se naopak snažila navázat na skvělou minulou sezonu, díky níž získala účast v Lize mistrů. Navzdory rozdílné formě byl úvod utkání vyrovnaný, ani jedno mužstvo nechtělo čekat a oba soupeři se snažili o brzký gól.

První šance se však urodila až po téměř 20 minutách hry, kdy Bojan Miovski na hranici pokutového území zblokoval hlavičku. V dalším průběhu poločasu se začalo hrát opatrněji a tempo hry se zpomalilo. Nejblíže ke vstřelení branky byl Diego López, který to zkoušel z hranice pokutového území, ale španělský záložník svůj pokus poslal nad břevno.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

První poločas nepřinesl jedinou střelu na branku a mnozí doufali, že se to po návratu ze šaten změní. První pokus mezi tři tyče si připsal Arnaut Danjuma. Nizozemský útočník si naběhl na dlouhý pas a pohotově vypálil, brankář Valencie si ale s jeho šancí poradil a udržel bezbrankový stav. Když už se zdálo, že Girona převezme otěže zápasu, dostala se do vedení Valencia.

Luis Rioja sebral míč na polovině hostů a než stačil kdokoli zareagovat, vypálil z 30 metrů a překonal Paula Gazzanigu. Druhý gól o dvě minuty přidal Dani Gómez, když dostal míč na hranici pokutového území a zvýšil vedení domácích.

Girona se ještě pokusila o zkorigování stavu, ale výsledek utkání se již nezměnil a hosté si tak připisují další porážku, která je ponechává na 13. místě. Valencia se po výhře posunula na 18. příčku a na svého soupeře ztrácí pouhé tři body.

Tabulka LaLigy