Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V souboji tabulkových sousedů uspěl Real. Žlutou ponorku potopili Valverde a Vinícius

Vinícius Júnior dal druhou branku Realu Madrid při výhře nad Villarrealem.
Vinícius Júnior dal druhou branku Realu Madrid při výhře nad Villarrealem.GONZALO ARROYO MORENO / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Real Madrid prodloužil svou neporazitelnost ve španělské nejvyšší soutěži na 29 zápasů, když v rámci devátého kola LaLigy na Santiago Bernabéu porazil Villarreal 2:0. Bílému baletu pomohly k vítězství branky Federica Valverdeho a Vinícia Júniora, na jehož zásah asistoval právě záložník z Uruguaye. Bílý balet tak v tabulce dohnal Barcelonu, ta má však zápas k dobru.

Real Madrid – Villarreal 2:0

Série Realu bez porážky ve všech soutěžích trvající 36 zápasů skončila ve středu prohrou s Lille v Lize mistrů (0:1), Bílý balet tedy hodlal proti Villarrealu okamžitě zareagovat. Žlutá ponorka však začala sezonu dobře a do sobotního střetnutí vstoupila s pouhou jednobodovou ztrátou na Real. Bylo tedy jasné, že to nebude žádná procházka růžovým sadem.

Přesto domácím trvalo jen necelou čtvrthodinu, než zásluhou Valverdeho prolomili nerozhodný stav. Uruguaycův dalekonosný pokus přizvedl jeden z bránících hráčů tak, že Diego Conde mohl jen těžko zareagovat. Villarreal se o pár minut později málem postaral o dokonalou odpověď prostřednictvím Nicolase Pépého, který hlavičkou orazítkoval břevno.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Hosté se postupem času dostávali do hry a dobře se vyrovnávali s madridským presinkem, ale kromě další střely Pépého, kterou snadno zastavil Andrij Lunin, před přestávkou jen zřídka skutečně zahrozili vyrovnáním. Na druhé straně Jude Bellingham zakroutil svůj pokus těsně vedle tyče a pokračuje tak v čekání na první klubový gól v této sezoně.

Zkraje druhého poločasu byl nejblíž gólu Álex Baena, který trefil boční síť. Klíčový moment zápasu nakonec přišel v polovině druhé půle zásluhou Vinícia Júniora. Brazilec, který podtrhl svůj status hráče světové kvality, se prosadil prudkou ranou z hranice pokutového území a nedal Condemu šanci.

Kaňkou na triumfu 2:0 je pro Bílý balet zranění Daniho Carvajala ze závěru utkání. Teprve se ukáže, jak dlouho nebude španělský obránce k dispozici, jeho slzy však naznačovaly, že jde o vážný problém. Villarreal utrpěl první venkovní prohru v LaLize v této sezoně.

Tabulka LaLigy