Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Szczesny je definitivně hráčem Barcelony, podepsal s ní roční kontrakt. Jako dvojka?

Szczesny si brzy opět zahraje.
Szczesny si brzy opět zahraje.Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Polský fotbalový brankář Wojciech Szczesny (34) v srpnu zrušil svůj platný kontrakt v Juventusu a následně ukončil kariéru. Vydrželo mu to zhruba měsíc... Stal se totiž novou posilou Barcelony, která zůstala po zranění Němce Marka-Andrého ter Stegena (32) bez své jedničky.

Szczesny v pondělí brzy ráno odletěl soukromým letadlem z Málagy do Barcelony, aby se podrobil lékařské prohlídce. Nyní s katalánským gigantem podepsal roční smlouvu. Polský gólman žije ve španělské Marbelle, ovšem poklidné období po kariéře a čas s rodinou ještě bude muset odložit. Všechno změnil telefonát, přestup do Barcelony nemohl odmítnout.

Jeho příchod na Camp Nou muselo po vypršení přestupním termínu povolit i vedení LaLigy. Nyní bude soupeřit s Iňakim Peňou o místo v základní sestavě. Kouč Hansi Flick veřejně vyjádřil důvěru Peňovi, nicméně ví, že přivedl zkušeného brankáře, který se dobrovolně nesmíří s rolí náhradníka.

Situaci ohledně angažování posily mezi tyče uspíšil i fakt, že Barca o víkendu poprvé prohrála. Navíc v Pamploně inkasovala čtyři góly.