Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Suverénní ligová jízda Barcelony pokračuje. Žlutá ponorka schytala pětigólový příděl

Raphinha dal dva góly Barcelony při triumfu nad Villarrealem 5:1,
Raphinha dal dva góly Barcelony při triumfu nad Villarrealem 5:1,JOSE BRETON / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Barcelona vyhrála v šestém kole LaLigy na půdě Villarrealu suverénně 5:1 a odčinila čtvrteční neúspěch v Lize mistrů z půdy Monaka (1:2). Na triumfu měli největší podíl dvougóloví Raphinha a Robert Lewandowski, který však ve druhé půli odmítl možnost z pokutového kopu zkompletovat hattrick. Katalánce selhání polského kanonýra mrzet nemuselo, neboť i po závěrečném hvizdu zůstali v domácí lize stoprocentní. Kaňkou je pro Blaugranas zranění brankáře Marca-Andrého ter Stegena.

Villarreal – Barcelona 1:5

Jako první zahrozil domácí Yeremy Pino, když po skvlělé práci s míčem vyslal hostující obraně varování, nicméně Ter Stegena jeho pokus nad nevystrašil. Domácí pokračovali v aktivitě a německý gólman musel Barcu zachraňovat při zakončení Nicolase Pépého. Na druhé straně se zase nepodařilo zlomit nerozhodný stav Laminu Yamalovi a také Pedrimu.

Ve 20. minutě se pak prosadil Lewandowski, který z první neomylně zakončil průnikovou přihrávku Pabla Torreho. Následně si Diego Conde skvěle poradil dalším nebezpečným pokusem polského střelce. Ten se ale nenechal odradit a zkoušel štěstí znovu poté, co Conde vyrazil hlavičku Erika Garcíi přímo k Lewandowskému, jenž bez potíží zajistil Kataláncům dvoubrankový náskok.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

O pouhé tři minuty později Villarreal snížil ztrátu, když se Pépé prohnal za obranu a předložil míč Ayoze Pérezovi, jenž překonal Ter Stegena. Ten ještě před přestávkou zabránil Pépému ve vyrovnání, ale po následném rohu musel kvůli zranění odstoupit. Německého brankáře nahradil Iňaki Peňa.

V chaotickém úvodu druhého poločasu, do něhož už nenastoupil zraněný Ter Stegen, byl Pépému odvolán gól pro ofsajd. Villarreal pak inkasoval potřetí, když se Torreho střela z hranice pokutového území odrazila od Logana Costy a zamířila do dolního rohu brány. Krátce poté Eric Bailly fauloval ve vápně Yamala, jenže Lewandowski z penalty trefil pouze tyč.

Raphinha pak svůj tým definitivně uklidnil, když se trefil za přispění teče Baillyho. O osm minut později Brazilec znovu udeřil po skvělé přihrávce Yamala a dodal Barceloně hřejivou náplast po prohraném duelu Ligy mistrů v Monaku. Blaugranas bez větších potíží ovládli i šestý duel v ligové sezoně, naopak Žlutá ponorka odešla jako poražený celek poprvé.

Tabulka LaLigy